30 min przed lub po wzięciu yohy możesz zjeść posiłek białkowy przed yohą: najlepiej jajka na twardo lub odżywka wpc - dają najmniejszy wyrzut insuliny. Jeśli z węglami to zaleca się 2h odstępu. A jeśli już musisz zjeść węgle, bo nie możesz inaczej pomanipulować, to produkty z jak najniższym indeksem glikemicznym. Im więcej insuliny będzie [...]
a co wg ciebie powoduje szybsze wchloniecie izolatu?;-) roznica pomiedzy wpc a izolatem jest tylko taka, ze izolat jest bardziej oczyszczony i bialko jest staranniej wyizolowane od pozostalych skladnikow mleka czyli tluszczy i weglowodanow. szybkosc strawienia jest niemal taka sama jak wpc, jedynie hydrolizat jest nieco lepsza opcja jezeli chodzi [...]
Po pierwsze izolat ma wyzszy bv niz koncentrat, wiecej białka w białku, i chyba nie podwazasz tego ze izolat wchlonie sie po treningu szybciej niz koncentrat? Ten drugi wchlania sie od godziny do dwoch, ale zaraz moze sie tez okazac ze okno anaboliczne to sciema. Jestem zdania ze jak ktos ma hajs to warto sie bawic po trn w vitargo i izolat a jak [...]
Po pierwsze izolat ma wyzszy bv niz koncentrat, wiecej białka w białku, i chyba nie podwazasz tego ze izolat wchlonie sie po treningu szybciej niz koncentrat? Ten drugi wchlania sie od godziny do dwoch, ale zaraz moze sie tez okazac ze okno anaboliczne to sciema. Jestem zdania ze jak ktos ma hajs to warto sie bawic po trn w vitargo i izolat a jak [...]
Olimp pewnie na to liczy, bo zawsze zachęca do badania jego produktów. Zresztą były one badane już wielokrotnie - i to zarówno przez konsumentów, jak też urzędy rejestracyjne innych państw europejskich. Jak ktoś zbada - ile jest w Whey Complex WPC i WPI - to się dowiemy.
Fajnie ze mozna liczyc na jakas odpowiedz i w ogole dyskusje. Swoja droga dla sprawdzenia ostatino kupilem WPC Olimpu i powiem ze swietna rozpuszczalnosc zero piany. Smak naturalny wiec nie ma sie do czego przyczepic. Tylko ta cena, coz trzeba bedzie poczekac na promocje ;]
Co do okna anabolicznego izolat i wpc zaczynają się trawić tak samo, jedynie w izolacie moze być wyższy poziom aminek na początku, poza tym oba nie zdążą się strawić przed posiłkiem po treningowym jak ktoś taki ma.
Cześć, Mam takie pytanie - czy zwykła serwatka typu SFD WPC Protein Plus podczas smażenia ( krótkotrwałego, chodzi głównie o omlet ) traci swoje wartości odżywcze?
wałowany na wpc, ale też kupiłem bo miałem za free%-) davidooo ile razy bedziesz to pisał jeszcze? doczytaj dokladnie co jest niby nie tak z tym bialkiem ;-) ładne zestawy Panowie , no i sogów w koncu pare weszło Świeżakom ;-) Zmieniony przez - wincol w dniu 2013-06-18 23:33:07
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam serdecznie. Ćwiczę na siłowni od zaledwie 2 tygodni. Plan treningowy i dietę mam. Oczywiście na razie żadnego gainera czy kreatyny brać nie będę. Ale podczas przeglądania forum natknąłem się na termin 'WPC' - czyli odżywka białkowa. I teraz moje pytanie do Was - czy mogę spokojnie zacząć brać owe białko czy mam jeszcze za mały staż na [...]
[...] 998.76kcal = 110.97gram Wybrałem kilka supli, przy układaniu diety w żaden sensowny sposób nie mogłem dociągnąć b/t/w na odpowiednim poziomie z tego powodu kupiłem: - SFD Wpc protein plus, - Universal Nutrition - Animal Cuts, - Olimp - CARBONOX, - witaminy omega 3, magnez etc. Fundusze miałem dość okrojone i niestety(może stety) tak to [...]
1. mam nabyte na allegro ep 100 wpc 410 g i widze, ze tylko w jednym miejscu mozna je kupic. wie ktos cos o tym wpc? sklad dla smakowych jest bardzo ok az podejrzany :P cena w promocji ok 24zl/410 g. czy to nie za tanio? 2. czy jakakolwiek firma sprzedaje wpc w malych opakowaniach np 30 g, 100g chce poprobowac smaki i nie widze nigdzie takiego 3. [...]
Witam. Od niedawna bo dopiero od miesiąca zacząłem ćwiczyć. Pół roku temu chcąc 'przypakować' zacząłem ćwiczyć na masę. Dodam, że to był największy błąd mojego życia bo w ciągu 3 miesięcy przytyłem z 59 do 71 kg (praktycznie sam tłuszcz). Głupkowato chłonąłem wszystko. Wcześniej prowadziłem osiadły tryb życia. Jestem totalnym laikiem dlatego [...]
smak to sprawa względna.. mi odpowiada np. ON Gold standard - mocca capucino (nie za słodkie/lekkie/smaczne) czy protein complex z Olimpu (tiramisu) .. oba są ok, chociaż to bardziej lub mniej złożone mixy a nei czyste WPC
denaturacja zachodzi owszem podczas smazenia miesa , ale do pewnego momentu (osiagniecia wewnatrz kawalka miesa temp 60-65* C ) mozemy ja postrzegac jako proces korzystny , ale po przesmazeniu (np wolowiiny) proces ten bedzie juz niekorzystny ( sprobujcie zjesc przesmazona sucha lykowata wolowine). nie mozemy tez porownywac bialek miesnych do [...]