SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

When

  • [...] Food Res. 2018 Mar;62(6):e1700689. doi: 10.1002/mnfr.201700689. Epub 2018 Feb 23. PMID: 29427539. Lemos BS, Medina-Vera I, Blesso CN, Fernandez ML. Intake of 3 Eggs per Day When Compared to a Choline Bitartrate Supplement, Downregulates Cholesterol Synthesis without Changing the LDL/HDL Ratio. Nutrients. 2018 Feb 24;10(2):258. doi: [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 745 Data: 2024-04-01 08:58:22
  • [...] Compared With Cycling Over a Wide Range of Intensities” Ratko Peric, Marco Meucci,2 and Zoran Nikolovski3 “Fat Utilization During High-Intensity Exercise: When Does It End?” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5007242/ Jeff S. Volek, Daniel J. Freidenreich, Catherine Saenz, Laura J. Kunces „Metabolic [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9337 Data: 2019-02-12 11:12:05
  • [...] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2278845/ Ratko Peric,corresponding author1 Marco Meucci,2 and Zoran Nikolovski3 “Fat Utilization During High-Intensity Exercise: When Does It End?” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5007242/ Tabrizi R1, Saneei P2, Lankarani KB3, Akbari M1, Kolahdooz F4, Esmaillzadeh A2,5, Nadi-Ravandi S6, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 15355 Data: 2018-12-08 09:16:15
  • [...] in humans”  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2278845/ Ratko Peric, Marco Meucci,2 and Zoran Nikolovski3 “Fat Utilization During High-Intensity Exercise: When Does It End?” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5007242/ Gary R. Hunter, Nuala M. Byrne, Barbara A. Gower, Bovorn Sirikul Andrew P. Hills “Increased Resting [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9642 Data: 2019-12-10 10:01:55
  • Odchudzanie - jak schudnąć?

    Artykuł
    Odchudzanie

    [...] 5. Ratko Peric, Marco Meucci,2 and Zoran Nikolovski3 “Fat Utilization During High-Intensity Exercise: When Does It End?” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5007242/ 6. Professor V. WYNN “METABOLIC EFFECTS OF ANABOLIC STEROIDS” Alexander Simpson Laboratory for [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9392 Data: 2018-08-26 14:25:22
  • [...] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5409683/ Ratko Peric,corresponding author1 Marco Meucci,2 and Zoran Nikolovski3 “Fat Utilization During High-Intensity Exercise: When Does It End?” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5007242/ Źródła energii do dla pracy mięśni, na podstawie badania naukowego Van Loon i WSP. 2001 “The effects [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7467 Data: 2017-11-15 09:52:41
  • Pozbywanie się tkanki tłuszczowej jest utrapieniem dla wielu osób. Środki, które mają „zapewnić sukces”, sprzedają się w dziesiątkach tysięcy opakowań. Najciekawsze jest w tym, iż wiele osób wcale nie szuka zwykłych suplementów diety. Wolą trucizny w rodzaju DNP (który zabił dziesiątki osób), środki, które mogą doprowadzić do hospitalizacji z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7972 Data: 2019-04-28 15:22:50
  • Węglowodany są nieraz "być albo nie być" w sportach wytrzymałościowych. Właściwa ich podaż może decydować o miejscu na podium, w skrajnych przypadkach nawet o możliwości ukończenia długotrwałego wyścigu, szczególnie w niesprzyjających warunkach. Naukowcy sprawdzali, czy połączenie posiłku węglowodanowego przed treningiem ze spożyciem roztworu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2382 Data: 2021-06-23 08:28:05
  • Bardzo często wracają pytania nie tylko dotyczące budowania masy mięśniowej (nagle każdy młody człowiek chce być kulturystą), ale też odchudzania/redukcji tkanki tłuszczowej. Wiele osób nie chce samodzielnie rozwiązywać problemów, wolą skorzystać z porady fachowca. Problem polega na tym, iż często od takiego "fachowca" zamiast indywidualnego [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 716 Data: 2023-06-15 20:48:20
  • Czy warto pić dużo mleka? Produkty mleczne a zdrowie

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] in humans” http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2278845/ Ratko Peric, Marco Meucci,2 and Zoran Nikolovski3 “Fat Utilization During High-Intensity Exercise: When Does It End?” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5007242/ Gary R. Hunter, Nuala M. Byrne, Barbara A. Gower, Bovorn Sirikul Andrew P. Hills “Increased Resting [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2114 Data: 2022-10-31 13:20:42
  • Konopie zawierają wiele różnych związków. Jednym z nich jest kannabidiol (CBD). Substancję pozyskano z konopi w 1940 r. przez Adamsa i wsp. Najprawdopodobniej CBD towarzyszył kwas kannabidiolowy (CBDA). CBD jest legalny w Polsce i oferowany w szerokiej sprzedaży. Z listy antydopingowej WADA środek został skreślony w 2018 r. Po zakończeniu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1339 Data: 2022-07-25 07:44:49
  • [...] About Causes of Obesity May Impact Weight, Eating Behavior” Cornell Food and Brand Lab. “Beat Mindless Eating” Psychology Today. “Is Your Brain Wired to Make You Crave Food When Sad?” April 2012. Food Navigator. “Most Eating is Psychologically Motivated, says IFST” (December 2014) Psychology Today. “How Your Friends’ Food Choices Affect Your Own [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7550 Data: 2019-03-25 22:05:09
  • [...] Jeśli masz możliwość, korzystaj z masażów. Nie tylko zmniejszysz dolegliwości bólowe, ale także poprawisz swoje samopoczucie, a nawet jakość snu. Źródła: Chronic Pain - When Can Massage Help - Massage - Treatments - Physio.co.uk Therapeutic massage for pain relief - Harvard Health Sleep Massage: Can a Massage Help You Get Better Sleep? - [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 514 Data: 2023-08-12 10:20:46
  • [...] Oregon State University. “Beyond prevention: sulforaphane may find possible use for cancer therapy” 1-12-15. Centers for Disease Control and Prevention. “State Indicator Report on Fruits and Vegetables 2013” Medical Daily. “When Frozen Food Is Better Than Fresh: Frozen Veggies, Fruits Contain More Nutrients Than Their ‘Fresh’ Equivalent”

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6794 Data: 2019-03-11 11:50:44
  • [...] Trial of Fish Oil to Lower Triglycerides and Improve Cardiometabolic Risk in Adolescents https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0022347614004892 Ganda, Om P. When to lower triglycerides? https://journals.lww.com/co-lipidology/Abstract/2020/08000/When_to_lower_triglycerides_.10.aspx Katcher H. Lifestyle Approaches and Dietary [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2221 Data: 2022-04-16 07:46:43
  • Białko serwatkowe należy do najchętniej stosowanych produktów wspomagających wzrost masy mięśniowej i mających wpływ na regenerację powysiłkową. Z niewiadomych względów wiele osób neguje rolę białka w diecie, mimo iż jest ona doskonale udokumentowana. 30 stycznia 2023 r. opublikowano przegląd badań naukowych dotyczących wpływu białka serwatkowego [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 653 Data: 2023-07-03 11:56:27
  • Izolat białka serwatkowego jest produktem, który ma na celu zwiększenie ilości spożywanego białka w diecie. Uznawany jest za suplement diety, gdyż wzbogaca dietę właśnie w białko ułatwiające odchudzanie i budowanie czystej masy mięśniowej. Dzięki jego naturalnemu pochodzeniu może być traktowany jako mleczny produkt spożywczy. Serwatka Mleko [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1624 Data: 2022-01-31 20:29:33
  • Istnieje wiele badań, w których ograniczenie podaży tłuszczów w diecie prowadziło do zmian w stężeniach hormonów, miało to wpływ na długość cyklu miesiączkowego itd. Jak powiedział pewien znany dietetyk, nie są mu znane badania, w których sama mała podaż tłuszczu wywołałaby podobne zmiany. Czy rodzaje błonnika różnią się oddziaływaniem na [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 597 Data: 2023-06-26 13:00:56
  • Ciałopozytywność, czyli body positive, od pewnego czasu jest mocno promowane w kulturze zachodniej. Stwierdzenie to odnosi się do tego, że wszyscy ludzie zasługują na pozytywny obraz swojego ciała, niezależnie od tego, jak społeczeństwo i media postrzegają idealny kształt, rozmiar i wygląd. Chociaż Twoje ciało to Twoja sprawa, aktywne zachęcanie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5025 Data: 2021-05-11 12:08:53
  • Obecna sytuacja sprawia, że czujemy się zmartwieni, pełni lęku i niepewni przyszłości. Kiedy pojawiają się kolejne ograniczenia, a pogoda nie zachęca do wychodzenia na zewnątrz, czujemy się przytłoczeni, osłabieni i bardziej podatni na złe emocje. Niepewność, z którą musimy się mierzyć każdego dnia, powoduje narastanie w nas negatywnych emocji.   [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5492 Data: 2020-11-07 12:40:51