SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

wyniki badania krwi

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4717

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 42 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 895
Witam przez ostatni miesiąc mam niewielkie problemy z oddychaniem po jakimś czasie doszło uczucie opuchnięcia nerek. Po wizycie u lekarza rodzinnego stwierdził że to jakieś zapalenie bo mam zaczerwienione gardło dostałem 2 antybiotyki i skierowanie na badanie moczu i morfologię. Badanie moczu wyszło ok krew też w normnie poza RBC (wyszło 5.79 przy normie 4.2-5.7) i HGB ( 17.4 przy normie 13-17). Czy takie odchylenie od normy jest nie znaczne i nie ma czym się przejmować???

---HAVE NO FEAR VLAD IS HERE---

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 78 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 579
Powiem tak masz badania ok weż je i idz z nimi na konsultacje do lekarza rodzinnego bo przyczyny mogą być rózne:na podwyższone badanie HGB możemieć wpływ np. palenie papierosów, trening wysokogórski a na RBC może mieć wpływ duża ilość spożywanych płynów, dieta wegetariańska, mała ilość spozywanego żelaza te czynniki które wymieniłem są to żeczy które mogą oddziaływac na wyniki dodatnie mogą ale nie muszą zaznaczam, chorób niebende wymieniał bo raczej lekarz musi wypowiedzieć sie na ten temat niezawsze podwyższone badania krwi oznaczaja choroby wiem cos na ten temat weż kolego badania i idz z nimi do lekarz a on powie ci co i jak.
Pisz jak bendziesz już coś wiedział po wizycie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 18383 Napisanych postów 67593 Wiek 38 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 561738
Wszystko jest Ok, nie martw głowy...

...kup środki na ochrone flory do łykania przy antybiotykach!

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
danutha ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 91 Napisanych postów 3767 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 29908
A dlaczego nie poszedles z wynikami do lekarza?
Widac niezbyt duze odchylenia,ale wolalabym sama nie interpretowac wynikow.
Od tego jest lekarz.
Ale pocieszyc Cie tylko moge,ze jesli w moczu nic nie wyszlo,to jest dobrze,gdyz podwyzszona hemoglobina i erytrocyty swiadcza m.in o chorobach nerek(nadmierna produkcja Epo).
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

wiosłowanie i delikatny problem

Następny temat

Skuteczna metoda na choroby skory ??hmmm

sosy