SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

wyniki badan krwi

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2165

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 305 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 27594
witam robilem sobie badania krwii i wyszlo mi ze mam nieprawidlowosci w nastepujacych wskaznikach(?):

GRAN 2.0 30% (norma 2.0-7.8, 37%-92%)
MCV 77.5 (norma 80-100)
MCHC 24.3 (norma 19-23)
RDW 14.6 (11.5-14.5)
dodatkowo (chyba chodzi o mocz)
SG 1.025
pH 5.0
URO 0.2 EU/dL

wiem ze nie odstaja za bardzo od normy ale chcialbym znac przyczyne, co i jak i wogole :)

pozdrawiam
Bongo

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Wyjątkowo przepyszny zestaw!

Zgarnij 3X NUTLOVE 500 w MEGA niskiej cenie!

KUP TERAZ
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 495 Napisanych postów 9533 Wiek 40 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 18704
jest ok
ale ten urobilinogen ??

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?

Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 305 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 27594
boofi pisz po ludzku!;)
tzn co ?
ten urobilinogen co to jest? i za co odpowiedzialne? :)

"Jego stężenie świadczy głównie o czynności wątroby i dróg żółciowych oraz o metabolizmie hemoglobiny." czy hemogolobina w wyzszym stezeniu jest tego wynikiem ? mam troche zly stosunek LDL do HDL czy to moze byc wynikiem zlego odzywiania?

dzieki wogole za zainteresowanie :)

pozdrawiam
Bongo

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Sekrety pięknych włosów

Następny temat

Mikroelementy.

nutlove nowy