SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

wynik badan, niski poziom testosteronu

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2149

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 441 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 3151
Witam
Panowie proszę o poradę odebrałem wczoraj wyniki badań i porównałem z wcześniejszymi i jestem zaskoczony.

Testosteron norma 2,3-10
Lipiec 3,2
Wczoraj 2,7

W lipcu byłem na redukcji wiec wynik mógł być niższy ale obecnie od 4 msc. Jestem na czystej masie w dt jem lekko na plus w dnt na zero a tesc spadł jak to możliwe i czym może być spowodowane ?

Porownojac pozostale hormony

TSH norma 0,27-4,2
Lipiec 4,2
Wczoraj 2.8

Lh norma 1,1-7
Lipiec nie badalem
Wczoraj 2,8

Fsh norma 1,7-12
Lipiec nie badalem
Wczoraj 3,5

Progesteron norma 0,25-0,56
Lipiec 0,7
Wczoraj 0,6

reszta wszystko w normie.

Dodam że nigdy nie brałem SAA jestem naturalem.


Zmieniony przez - chudy522 w dniu 2017-12-24 12:59:57

Sprawdź ile masz % tłuszczu?

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 8667 Napisanych postów 61465 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 529729
Przejdź się do urologa/androloga/endokrynologa. Nisko test, być może włączą leczenie.

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 441 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 3151
Bylem u 2 endo stwierdzili że test w normie nie ma potrzeby nic przepisywać
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 8667 Napisanych postów 61465 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 529729
No jest, ale już extremalnie nisko tej dolnej normy. Ale powiedz jaki był powód, że zrobiłeś te badania, co się dokładnie dzieje, w czym problem..?

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 441 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 3151
Na redukcji samopoczucie było słabe mianowicie byłem zmęczony,ospaly brakowało mi sił no i brak postępów w redukcji mimo sporego deficytu waga nie spadała, sylwetka sie nie zmieniała, sporo wody siedziało i nie chciala zejść bylem mega slaby.

Obecnie mimo masy samopoczucie sie trochę poprawiło ale nadal pozostalo to ze jestem bojazliwy, niepewny, rozdrażniony no i mimo ćwiczenia na silce sporej masie jestem mega slaby Fizycznie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 8667 Napisanych postów 61465 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 529729
Problemy z dymaniem? Libido/potencja/erekcja/sex..?

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 441 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 3151
W temacie seksu jest ok. Dziecko mi się urodziło 7msc temu libido jest ok.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 8667 Napisanych postów 61465 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 529729
No więc mi to wygląda, że dojechałeś oraganizm po prostu a teraz trudno Ci dojść do normalności. Rozumiem, że prolaktyna, estro, kortyzol + podst bad diag morf/rozmaz/crp/glukoza/lipidy są też OK..?

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 441 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 3151
Morfologia wyszła ok wszystkiego w normie





Zmieniony przez - chudy522 w dniu 2017-12-24 13:59:53
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 8667 Napisanych postów 61465 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 529729
No więc tak by to mogło wyglądać... może jeszcze bym zbadał jajka - usg jąder.
1

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 441 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 3151
Zastanawiam się nad bosterem testosteronu ma to sens ? Narazie nie chce zaczynac przygody z SAA
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

8 miesięcy ON - dziwny wynik badań

;