mam 28 lat, chodzę na siłownie od 7 m-c, na początku 8 tyg. robiłem trening obwodowy następnie trening na masę do teraz chociaż muszę powiedzieć że jakoś tej masy nie widać

Ważę 80 kg przy wzroście 182 cm, nie można powiedzieć ze jestem gruby, ale chudzinką na pewno nie jestem (brzuch, klatka lekko otłuszczona), jak na razie nie stosowałem diety ani żadnych suplementów (i tutaj również prośba o pomoc - jeśli chodzi o dietę i suplementy, myślałem o zakupie białka i kreatyny ale nie wiem co warto kupować i jakich firm)
mój cel jaki chciałbym osiągnąć to zdecydowanie większa masa mięśniowa a następnie "rzeźba"
Jeśli chodzi o siłownie na którą chodzę to nie ma tam "full sprzętu" - ale podstawowe maszyny są (np BRAMA, Butterfly itp.) i ciężary wolne - sztangielki, bo co dziwne nie ma sztangi.
Myślę że jeszcze jedna ważna informacja jeśli chodzi o siłownie mogę być na niej 4 do 5 razy w tygodniu (pn - pt.) sobota i niedziela niestety nie wchodzi w grę

jeśli będą potrzebne jeszcze jakiś informacji na temat mojej osoby proszę o informację
Proszę o pomoc jeśli to możliwe
Z góry bardzo dziękuję i proszę o odpowiedź
Andrzej Klimczyk
Waga: 80
Wzrost: 182
Cel treningowy: masa, a następnie rzeźba
Staż treningowy na słowni: 7 miesięcy
Uprawiane inne sporty: pływanie, jazda na rowerze, bieganie
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): maszyny sztangielki
Dieta: brak
Przeciwskaznania medyczne: brak
Zażywane suplementy: brak
Zmieniony przez - bandjo w dniu 2008-12-12 10:32:58
Zmieniony przez - bandjo w dniu 2008-12-12 10:33:20
zobacz koniecznie - www.kask.info.pl