Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
17
Napisanych postów
748
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
12915
Dlaczego większe dawki testa (około 1g) blokują mocniej niż np. 350 mg? Jedna i druga dawka znacznie wykracza poza normy fizjologiczne, więc produkcja endo testa zostaje zatrzymana, a może tylko ograniczona? Czy ma to związek ze zmianami poziomów innych hormonów (np. estrogenu lub prolaktyny przy nandrolonach)? może pytanie z doopy, ale zastanawiam się czy jak już wchodzimy na bombę to jest sens brać małe dawki, skoro duże lepiej porobią
Zmieniony przez - Devin w dniu 2012-07-02 23:39:19
Szacuny
11083
Napisanych postów
51089
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
nie tylko dawki ale też czas dawkowania___enan, prop....... to są pochodne testosteronu endogenicznego im więcej i dłużej tym wiekszy '' sygnał '' dla org. o wstrzymaniu produkcji jednak produkcja zawsze jakaś jest
nandrolony to też pochodne T
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
80845
Napisanych postów
347186
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1618158
i tak i nie,ale idąc twoim tokiem rozumowania przy biciu 3 gr testo powinieneś startować w Olimpii;-,dawki też trzeba uzależnić od różnych czynników.P.Filleborn powiedział że organizm nie wykorzysta wiecej(mowa o startujących z dopingiem/amatorów)bo takie było zadane pytanie więcej niż 500 mg testa,i większa ilość spotęguje tylko skutki uboczne.Ja najwięcej wbijałem 1,5 gr i na pewno do takich dawek nigdy nie wrócę.osobnym tematem jest sprawa ilości do stosunku wagi ciała,tutaj już są sprzeczne trochę informacje.Poza tym 99%wbija tutaj produkty ug,pamiętam jak zaczynałem zabawe z siłownią to chłopaki brali max po 4 tab metki i rośli,jak ktoś doszedł do 5-6 to patrzyli jak na wariata,a teraz cykl to zaczyna się od 30 mg dzienniekiedyś prolka/omka faktycznie od nas z apteki robiła robotę,a teraz wał na wale.Co wyjdzie dobry wypust jakieś firmy wszyscy chwalą,to zachwile ktoś to spiepszy lub podrobi.Takie mamy Polskie Realia
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
80845
Napisanych postów
347186
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1618158
a sprawa najważniejsza to nie jest sport dla biednych mozesz wbijać wszystko,i przy tych dietach co większość tutaj prowadzi to i tak dupa z tego,wiem po sobie jak do diety dołożyłem przez 5 tyg po pół kilo wołowiny dziennie,jak bym był na innych środkach.ale nie oszukujmy się mało kogo z tego forum stać jeść dziennie te minimum 500 gr najlepiej polędwicy wołowej,stejków,do tego z pół kilo łososia,nie wspominając o warzywach itd.tutaj każdy kurczaki,jajka,serki,odżywki.Wystarczy popatrzeć na diety najlepszych z tego świata.środki są dodatkiem dieta jest podstawą.
Szacuny
6
Napisanych postów
182
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
6968
ja to chyba wejde na 500mg e21d bo własnie przez tą pogodę nie mam siły na nic a do tego praca 7dni w tygodniu z czego 2 dni to ciezka fizyczna harówka. Więc tak prozdrowotnie :D
A takie dawki praktycznie nie blokuja i wg mnie lepiej mniejsze dawki a dłuzej co da nam trwalsze efekty. Mniejsza retencja itd itp
Szacuny
61
Napisanych postów
1135
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
18361
lodzianin1
pamiętam jak zaczynałem zabawe z siłownią to chłopaki brali max po 4 tab metki i rośli,jak ktoś doszedł do 5-6 to patrzyli jak na wariata,a teraz cykl to zaczyna się od 30 mg dziennie)
Tutaj racja. Kiedys jak wchodzil mlody na forum i pytal "ile metki zeby urosnac" to dostawal odpowiedz 1-4 20 mg ed, a teraz 1-6 30 to minimum.
I w ogole inne srodki tez sie pozawyzaly.
Szacuny
11083
Napisanych postów
51089
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Ja nigdy nie przybiłem nawet 500mg week , uważam że na moim poziomie amatorskim niema sensu więcej , bo po co ?? zarabiać na tym nie będę , a hodowla mięśni ,,na siłę" mnie nie interesuje .pół roku jestem ON na dawkach rzędu 350-425mg /week i do jakiś tam wniosków doszedłem . Uważam też , że lepiej zrobić cykl 32 tyg na dawkach max 500mg week niż 2x tyle soku w 16 tygodni . No i jeszcze to co lodzian mówi o tych UG bo niektóre to naprawdę takie g**** , że nawet nie chciał bym tego bić a ludzie chwalą . W PL o tyle dobrze , że wybór jest bardzo duży , wystarczy trochę dopłacić i można dostać nawet dobry towar . Choć wiadomo , nie zawsze jest jest kasa na to co by się obecnie chciało bo wyskoczą nieprzewidywane wydatki .
Zmieniony przez - DJ100 w dniu 2012-07-03 11:02:43
Szacuny
75
Napisanych postów
1720
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
22401
Szymek a skad taka opinia ze 500mg testa co 21 dni nie blokuje? Owszem jednorazowo co z kolei jest według mnie pomysłem z doopy moze nie, ale spróbuj tak leciec dłuzej i zrób badania to sie bardzo zdziwisz. Odnosnie tego rosniecia to lodzianin ma racje a ja zawsze podkreslam; SAA to dodatek a dieta i trening to podstawa. Generalnie jestem zwolennikiem przemyslnych cykli i gruntownego przygotowania.Jesli chodzi o super bąbe która mógłby spieprzyc zanizony UG to zawsze mozna to zbadać poziom zamiast kłuć olej rzepakowy.Odnosnie tego blokowania to sprawa ilosci testa jest drugorzedna.Najwazniejszy jest czas. Podając z zewnatrz 100mg enana/week co w dopingu jest dawka smieszną i praktycznie nic nie dająca, po pewnym czasie produkcja zostanie zablokowana. LH i FSH spadna do zera i bedziemy funkcjonować na syntetyku.
Idąc ciemną doliną zła się nie ulęknę, gdyż to ja jestem ten najgorszy
Szacuny
75
Napisanych postów
1720
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
22401
I jeszcze taka ciekawostka odnosnie nandro.Czytałem na forum angielskojezycznym na temat badań dotyczacych stosowania dekanianu nandrolonu w HTZ.Przeprowadzone zostały one na ochotnikach dotknietych hipogonadyzmem i zagrozonych osteoporozą. Otóz badania te wykazały że suplementacja nandro jest bezpieczna przy zachowaniu stosunku 1 do 3 na korzyść testosteronu oczywiście.Jak wiemy dawki w HRT sa minimalne w stosunku do dopingu więc niewielkie dawki deki umiejetnie dozowane wpływaja korzystnie na kości, stawy i sciegna.Drugie badanie dotyczyło naderwania scięgna mięsnia nadgrzebieniowego i stosowanie nandro jako dodatku do podstawowych leków.Mięsień nadgrzebieniowy to m barku /tak dla przypomnienia/ Rezultat zaskoczył badajacych.Sciegna leczy sie długo jak wiemy ze wzgledu na słabe ukrwienie.Nandro bardzo przyspiesza ten proces.Cały czas mówimy oczywiscie o dawkach terapeutycznych. Wciołem juz spadam ale dobrze aby Aras to przeczytał bo miał problemy i ten uparciuch PrzeGibon hehe.Pozdr
Zmieniony przez - Hermann1 w dniu 2012-07-03 13:01:28
Idąc ciemną doliną zła się nie ulęknę, gdyż to ja jestem ten najgorszy
Szacuny
11083
Napisanych postów
51089
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
co do dawek terapeutycznych nandrolonu to ja jak miałem 15 lat brałem ampułkę superdki co 3 dni 25mg ( łącznie 10 albo 15amp ) . Na tych dawkach terapeutycznych skoczyło z 1,5 cm w bicepsie i ze 3-4 kg , pamiętam jak dziś zero spadków i wszystko ok przez kolejne lata .