Szacuny
10
Napisanych postów
1651
Wiek
34 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
11016
Mam pytanie co za wartosci ma dobra , swieza watrobianka z rzeźnika ? xD Nie zaszkodzi raz poraz zjesc z chlebem np. ?
aa i podobne pytanie mam co wędzonki sopockiej ;p
Sporo ma gorzej, większość ma lepiej do tego dążę.
Szacuny
29
Napisanych postów
891
Wiek
45 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
5255
No to masz 2/3 bo możesz sobie od zarzucić taką wątrobiankę jeśli odpowiedni wliczysz ją w dietę,zaszkodzić nie zaszkodzi przecież.Co do wędzonki sopockiej to niestety jej składu nie znam bo to chyba nie to samo co polędwica sopocka.
Szacuny
94
Napisanych postów
16760
Wiek
34 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
68685
Wątrobianka w 100g:
b-9,6g
t-18,8g
w-0,5g
207kcal
Polędwica sopocka w 100g:
b-19,9g
t-=9,1g
w-0,9g
165kcal
słabe wartości odżywcze obydwu(sopockiej troche lespze) dużo tłuszczu(kw.nasycone) i niewiadomo z czego zrobione,lepeij wedliny chude drobiowe np.z piersi kurczaka,indyka,chude poledwice ale staraj sie wybierac raczej mieso:piersi drobiowe,chuda wołowine
Szacuny
68
Napisanych postów
6262
Wiek
43 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
25443
koles przestań powtarzac co było już wyżej napisane, a sopocka to jedna z lepszych wedlin, i doskonale wiadomo z czego jest zrobiona, a nasucone tłuszcze są też potrzebne
Szacuny
68
Napisanych postów
6262
Wiek
43 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
25443
poledwica sopocka to schab wedzony, wczesniej marynowany w soli peklowej i dodatkach wydłużających trwałosc do spozycia.
wiem bo nie raz to robiłem ale wiadomo ze swieże miecho lepsze, ale jak już wedline to sopocka jest ok