Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
13
Witam.
Nie mogę sobie wyobrazić jak wygląda ćwiczenie pod tytułem:
uginanie i prostowanie ramion w podporze leżąc przodem na ławeczce.
W tej chwili jestem w stanie zrobić 4 serie po 30 pompek (zwykłych), a tych na ławeczce muszę zrobić 70 w jednej serii. Proszę o rady dotyczące treningu. Na wyrobienie normy mam 3,5 miesiąca.
Pozdrawiam.
Szacuny
0
Napisanych postów
9
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
146
a ja mam pytanie, bo również jestem zainteresowana;D
jak wyglądają komendy? Są jakieś przytrzymania?
jak myślicie, zacząć trenować zwykłe (płaskie) ? Czy zrobić sobie podwyższenie? Jaką ma mniej więcej wysokość taka ławeczka?
Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
13
Uginanie i prostowanie ramion w podporze leżąc przodem na ławeczce gimnastycznej - na komendę „Gotów” kontrolowany wykonuje podpór, leżąc przodem na ławeczce. Na komendę „Ćwicz” ugina ramiona tak, aby stawy barkowe znalazły się poniżej stawów łokciowych (tułów wyprostowany), następnie wraca do podporu i ponawia ćwiczenia. Oceniający (kontrolujący) głośno odlicza ilość zaliczonych powtórzeń.
Jeżeli kontrolowany wykona ćwiczenie niezgodnie z opisem np. nie ugnie ramion lub ich całkowicie nie wyprostuje, oceniający (kontrolujący) podaje ostatnią liczbę powtórzeń.
Tylko nie bardzo potrafię sobie wyobrazić w jaki sposób leży się na tej ławeczce?
Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1
Generalnie to chodzi o testy sprawnosciowe do wyzszej szkoly oficerskiej. W dodatku sa to wymagania dla kobiet :)
Problem w tym ze tez srednio wiem jak wyglada to cwiczenie. Kazali by robic papmi a nie jakies glupie 'uginanie ramion' :/
Szacuny
0
Napisanych postów
9
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
25
Ja tez mam pytanie związane właśnie z testami do szkoły oficerskiej. Jak wygląda to "uginanie i prostowanie ramion w podporze leżąc przodem na ławeczce"? Czyli 'pompki na ławeczce'? :)
A może jakiś filmik jest w sieci? Byłabym wdzięczna.