SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

triceps problemy z rozwojem

temat działu:

Trening dla zaawansowanych

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4807

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 318 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 4890
Siemanko! jak widaćw temacie mam problemy z rozbudową tricepsów przez co traci wygląd moich rąk ;/ jakie polecilibyście ćwiczenia,serie,powtorzenia zeby go pobudzić do wzrostu?zazwyczaj zaczynalem wyciskanie wasko 4 serie,potem uginanie hantla jednoracz za glowa tez 4 serie,po ok 12-8 powt ,linki 4 serie ,czasem wplatalem pompki na poreczach czy francuza ale niestety mam problemy z koordynacja przy tym cwiczeniu i czesto je opuszczam.pozdro !

..masa sama się nie zrobi..

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
zrobilem sobie tygodniową przerwe zeby troche odpoczac ;) ale jedna ten troning o ktorym wspomnialem wyzej odloze i zrobie za tyg,teraz odkopalem w szafkach trening ktory kilka lat temu k=znalazlem w mojej pierwszej kulturystycznej gazecie ;) i z tego co pamietał to przyrosty były zadowalające ,zobaczymy jak tyjdzie tym razem.Plan ten trwa 6 tyg z czego w 1-3-5 tyg zakres powt wynosi 6-6-6-24 powt ,a w 2-4-6 tyg 12-12-12-12 zobaczymy ,mysle ze zaskocze miesnie tym i cos pojdzie ;)a w czerwcu juz skupie sie nad dopracowaniem brakow

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 243 Wiek 110 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 16416
ja robie:
prostowanie ramion na wyciągu stojąc
prostowanie ramienia hantelką stojąc
i na końcu pompki odwrotne(w podporze tyłem)
wszystko 3x12.
Po takim treningu mam tak napompowanego trica że głowa mała ;d
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
nightingal Moderator
Ekspert
Szacuny 6679 Napisanych postów 36219 Wiek 45 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 681165
Wydaje mi się że brak postępów wynika z błędów w technice ćwiczeń. Triceps jest według mnie łatwiejszą partią do rozbudowy niż np biceps, więc odwrotne zjawisko musi mieć podłoże w niewłaściwym treningu. Wrzuć ankietę plus jakieś filmy z treningu tej partii to się da więcej powiedzieć.

Nikt tu nie jest wróżką - i trudno wróżyć z fusów i dawać rady w ciemno.

BEZ BÓLU NIE MA EFEKTÓW !!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 345 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 11697
sadze ze twoj glowny problem to slaba technika + nadmierna ilosc serii, jak dla mnie najlepszymi cwiczeniami na trio to prostowanie reki w lokciu z kolanem na laweczce oraz francuz lezac sztanga lamana. max 6-8 serii.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 658 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 7390
Ja robie 2 cwiczenia raz w tygodniu i rosnie. Moze poprostu przetrenowales? Robie sciaganie linki w dol na wyciagu oraz uginanie francuskie za glowa jednoracz. Na twoim miejscu odpuscil bym tydzien cwiczenie trica a potem wrocil z 2-3 cwiczeniami po 3 serie, robil je technicznie, staral sie wczuc w prace miesnia.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
sprobuje zejsc z intensywnoscia bd robil z 2 takie ciezkie cwiczenia po 3-4 serie,jezeli bd stagnacja to odpuszcze go z 2 tyg;)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 157 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3781
Też mam problemy z tricepsem, mi np pomogła zmiana ilości powtórzeń, robie 2 tyg treningu w zakresie max do 10 7-8 serii, a następne 2 tygodnie w zakresie nawet do 14 pompa masakryczna jest , i rośnie fajanie :)

Zmieniony przez - Ciornyy w dniu 2013-03-22 00:16:40
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 125 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 951
Witam.Postaram sie pomóc rozwiązać twój problem.Na początek powiem Ci że powinieneś zmienic trening z tego względu ze mięśnie lubią być zaskakiwane.Zaproponuje ci taki układ cwiczeń na triceps( stosowany w dawnych latach przez samego Arnolda.)
1.Wyciskanie francuskie siedzac(jednorącz)
-to cwiczenie rozwija cały triceps od łokcia po ramię.Wykonaj 5seri po 12pow.
2,Wyciskanie francuskie leżąc wykonaj 5seri po 8-10pow.
3.Prostowanie ramion na wyciągu.
-3serie po 10 powtórzen ,zwiększ cięzar i dwie serie po 8 powtórzeń.Bezpośrednio po ostatniej seri zmniejsz ciężar tak abys mógł zorbi 15powtórzen a następnie 20 powtórzeń(co spowoduje eksplozje twoich włókien mięśniowych dzięki dużemu napływu krwi.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 387 Napisanych postów 37478 Wiek 4 lata Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 126446
Ryzold
Siemanko! jak widaćw temacie mam problemy z rozbudową tricepsów przez co traci wygląd moich rąk ;/ jakie polecilibyście ćwiczenia,serie,powtorzenia zeby go pobudzić do wzrostu?zazwyczaj zaczynalem wyciskanie wasko 4 serie,potem uginanie hantla jednoracz za glowa tez 4 serie,po ok 12-8 powt ,linki 4 serie ,czasem wplatalem pompki na poreczach czy francuza ale niestety mam problemy z koordynacja przy tym cwiczeniu i czesto je opuszczam.pozdro !

naucz się wlaściwie wykonywać francuza od czoła; w zasadzie mógłbyś sprobować na skosie głową w dół- sztanga wędruje właściwie od czubka glowy.
potem można się zastanowić nad kolejnymi ćwiczeniami.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 125 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 951
Francuza lepiej wykonywać za głowe wtedy jest rozciągany dodatkowo :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 387 Napisanych postów 37478 Wiek 4 lata Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 126446
raczej bym powiedział, że we właściwym zakresie należałoby wykonywać ruch; wedle specyfiki danego ćwiczenia...
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Medzio/dziennik/ TS RAW

Następny temat

Przedramiona na redukcji??

WHEY premium