Szacuny
1
Napisanych postów
346
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
3546
jestem po miesiacu HST i praktycznie nie przybralemnic na masie. Stwierdzilem ze jestem ektoformikiem (?) i zaczelem jesc wiecej.
Nie mam precyzyjnej diety, bo codziennie wracam do domu przed 8 wieczorem i nie mam czasu zrobic, ale jem 6 razy dziennie, w kazdym posilku przynajmniej 25 g bialka i okolo 350 g ww dziennie. tluszcz ograniczam do 0 poza oliwa z oliwek (10-20 g dziennie)
przez ostatnie kilka dni przybralem kilo na tkance tluszczowej i prawie 0 na miesniach. dlaczego?
Szacuny
1
Napisanych postów
346
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
3546
bo robie mase a nie tluszcz. a poza tym mysle ze mam ich wystarczajaco w reszcie jedzenia. a ma to jakis wplyw na brak przyrostu w masie? ile ich jesc dziennie?
Szacuny
23
Napisanych postów
2614
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
17596
Ogółem przy masie zakłada się wartość 1-1,5grama tłuszczu na 1kg masy.
Malutki fragment z artykułu Skalara o tłuszczach:
" najbardziej na odkładanie się tłuszczu wpływają ww przez stymulację insuliny. "
to tak tylko na marginesie zebys nie unikał zdrowych tłuszczów
Być może dostarczasz za dużej ilości kalori swemu organizmowi.ogranicz je poprzez zmniejszenie liczby WW
Szacuny
29
Napisanych postów
4524
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
33482
Tempo ruchu poczas cwiczen, dlugosc odpoczynku miedzy seriami ? Postaraj sie przylozyc od nastepnych treningow, skoro dieta nie jest slaba to nie widze innej mozliwosci. Pozdrawiam.
Zmieniony przez - zaglebieSC w dniu 2008-10-07 21:41:13