Szacuny
89
Napisanych postów
15094
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
101685
ogólnie przed libacją jemy coś tłustego
ok, ale ostatnio mnie ktoś pytał czemu, to przyznam, że zapomniałem kiedyś wiedzialem, o co w tym chodziło, ale nie wiem kto przypomni??
"Jak kraść, to miliony.
Jak ruchać, to księżniczki"
Szacuny
2
Napisanych postów
163
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
12454
tluszcz izoluje alkohol od scian zoladka znaczy sie alkochol nie przedostaje sie i nie wchlania sie tak szybko...jak sie juz przetrawi to caly a wtedy...
pozdr.
Szacuny
119
Napisanych postów
5388
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
111118
Opóźnia przesuwanie się pokarmu do jelit. Wątroba ma więcej czasu na metabolizm alkoholu i jest też on metabolizowany już w żołądku (do aldehydu octowego). Żeby później lub mniej "kopnęło" warto dodać jeszcze białko.
Szacuny
2
Napisanych postów
163
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
12454
roznie z tym bywa ale jak bedzie wersja gorsza to albo bedzie Cie trzymalo kilka dni albo zaliczysz zgona nie wiem co gorsze przy sporcie...
lepiej jak Ci sie szykuje na***ka to pomysl o duzej ilosci plynow i witami na kaca pozdr.
Szacuny
96
Napisanych postów
2782
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
15058
W niewielkich ilościach wspomaga trawienie.
W sumie to tyle
Kwas octowy(najprościej ocet=kwas octowy+woda) jest substancją o dużym potencjale higroskopijnym, wyciąga wodę z komórek przez co picie go w większych ilościach jest szkodliwe dla równowagi metabolicznej organizmu.
Szacuny
119
Napisanych postów
5388
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
111118
W jakiś sposób poprawia partycjonowanie kalorii w przypadku dużych posiłków węglowodanowych, ale też jest kwasem (ph niewiele większe niż sok żołądkowy).