SFD - po prostu najlepsze ceny! RABATY DO 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

suplementacja kreatyny- prośba o rady

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 736

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 32 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 3560
Cześć!
Postanowiłam zacząć suplementować kreatynę. Kupiłam CREA XTREME(TREC).
W rekomendowanym sposobie użycia jest mowa o 3 g rozpuszczonych w 300 ml wody 30 min przed treningiem i 3 g w 300 ml wody po treningu w dni treningowe, a w dni nietreningowe 3 g rano i 3 g wieczorem.

Z góry przepraszam za głupie pytania xD ale czy:

1) kreatyna wymaga rozpuszczenia bezpośrednio przez spożyciem czy mogę rozpuścić 6 g naraz i wypić najpierw połowę, a potem resztę, czy też wpłynie to negatywnie na jej właściwości?
2) czy dni treningowe traktować jako dni wyłącznie z treningiem siłowym, czy też dni kiedy tylko biegam/ mam sparringi (a wiec samo cardio) również, czy to nie ma znaczenia?
3) czy powinnam robić przerwy w stosowaniu, a jeśli tak to co ile? Gdzieś w necie wyczytałam, że max czas stosowania to 4 tygodnie.
4) czy efekt nabierania wody utrzymuje się cały czas podczas stosowania, czy z czasem mija? :>

Dzięki za pomoc!
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
nightingal Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6785 Napisanych postów 36462 Wiek 47 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 682997
Vanilla_22
Cześć!
Postanowiłam zacząć suplementować kreatynę. Kupiłam CREA XTREME(TREC).
W rekomendowanym sposobie użycia jest mowa o 3 g rozpuszczonych w 300 ml wody 30 min przed treningiem i 3 g w 300 ml wody po treningu w dni treningowe, a w dni nietreningowe 3 g rano i 3 g wieczorem.

Z góry przepraszam za głupie pytania xD ale czy:

1) kreatyna wymaga rozpuszczenia bezpośrednio przez spożyciem czy mogę rozpuścić 6 g naraz i wypić najpierw połowę, a potem resztę, czy też wpłynie to negatywnie na jej właściwości?
2) czy dni treningowe traktować jako dni wyłącznie z treningiem siłowym, czy też dni kiedy tylko biegam/ mam sparringi (a wiec samo cardio) również, czy to nie ma znaczenia?
3) czy powinnam robić przerwy w stosowaniu, a jeśli tak to co ile? Gdzieś w necie wyczytałam, że max czas stosowania to 4 tygodnie.
4) czy efekt nabierania wody utrzymuje się cały czas podczas stosowania, czy z czasem mija? :>

Dzięki za pomoc!

1. Nic się wielkiego nie stanie jak rozpuścisz całość i wypijesz.
2. Możesz brać codziennie te 6 gram. Będzie ok.
3. Mój najdłuższy okres brania kreatyny bez przerwy to jakieś 2,5 roku. Jak masz zdrowe nerki to można bardzo długo nie robić przerw. Przy braniu jakichś 3 gram dziennie to myślę że w ogóle można nie robić przerw latami i będzie ok.
4. Ten efekt u jednych osób jest bardziej zauważalny u innych mniej. Niemniej jednak więcej wody w mitochondriach komórkowych to pozytywne efekt, więc nie ma się czego bać. Nie nabierzesz nie wiadomo ile tej wody. Ale ten efekt zazwyczaj się utrzymuje.

BEZ BÓLU NIE MA EFEKTÓW !!!

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ocena sylwetki

Następny temat

Powrót do sylwetki po ciąży

electro
Polecane artykuły