Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Ja tam musze coś zjeść bo nie wytrzymam, chyba ze wstaje wcześnie ok 4 to nie mam ochoty.
...
Napisał(a)
Jeśli chodzi o posiłki, to jem, kiedy jestem głodna. Czasem jem śniadanie o godzinie 9-10, czasem o 12.
Moje śniadanie to czasem 2-3 banany, a potem chleb z wędliną za jakieś 2 godziny, w zależności kiedy głód mnie dopadnie.Przekąska: orzeszki niesolone arachidowe, czasem, bardzo rzadko pistacje, bób, owoce.
kolacja: najczęściej fasolka czerwona, biała, soczewica, gulasz z mięsa wieprzowego, kurczaka z ryżem, ziemniaki, mięso, np. ryba łosoś, jaja sadzone, kurczak, kalafior.
bardzo rzadko raz na miesiąc pizza.
Czasem zdarza mi się, że jem mało na kolację a potem jestem głodna, wtedy jem chleb z miodem najczęściej i popijam mlekiem.
Oprócz tego w ciągu dnia wypijam pomiędzy 0/5 do 1 l mleka uht, jem owoce i pomiędzy posiłkami przed obiadem lub kolacja jem goowany z mrożonego bób.
Moje śniadanie to czasem 2-3 banany, a potem chleb z wędliną za jakieś 2 godziny, w zależności kiedy głód mnie dopadnie.Przekąska: orzeszki niesolone arachidowe, czasem, bardzo rzadko pistacje, bób, owoce.
kolacja: najczęściej fasolka czerwona, biała, soczewica, gulasz z mięsa wieprzowego, kurczaka z ryżem, ziemniaki, mięso, np. ryba łosoś, jaja sadzone, kurczak, kalafior.
bardzo rzadko raz na miesiąc pizza.
Czasem zdarza mi się, że jem mało na kolację a potem jestem głodna, wtedy jem chleb z miodem najczęściej i popijam mlekiem.
Oprócz tego w ciągu dnia wypijam pomiędzy 0/5 do 1 l mleka uht, jem owoce i pomiędzy posiłkami przed obiadem lub kolacja jem goowany z mrożonego bób.
...
Napisał(a)
Obecnie panuje podejście żeby w śniadaniu nie dostarczać węglowodanów. Rano mamy wysoki poziom kortyzolu, a wątroba uwalnia glikogen. Nie potrzebujemy się dodatkowo faszerować węglowodanami, a u Ciebie są tu głównie cukry proste z bananów. Litr mleka naraz? Nie polecam pić takich ilości. Możesz nie poradzić sobie z taką dawką laktozy. Z orzechami arachidowymi też nie przesadzaj. Często stosowane mogą być kiepsko tolerowane przez organizm i o ile się nie mylę mają też sporo omega-6.
...
Napisał(a)
Nie piję litra mleka nara, ale w ciągu dnia. Rano przy kawie wypijam około 200-300ml mleka. Nie lubie smaku kawy, ale piję bo działa ona pobudzająco.
...
Napisał(a)
Wegle rano ładuje w siebie zawsze po aerobach czy interwałach obecnie równiez przed siłowym wiec codziennie rano mam wegle rano co prawda w znikomej ilosci gdyz tylko z połówki grepfruta oraz płatków owsianych 60g i banana tez nie zawsze. Czuje się znakomicie po takim sniadanku po aerobach lub przed siłowym i nie widze powodu aby unikac wegli rano na sniadanie.
...
Napisał(a)
Sprawa indywidualna. Trening siłowy i interwały poprawiają wrażliwość insulinową. Przyjecie węglowodanów po tych treningach to świetna pora, a Anna nie stosuje tego rodzaju treningów. Może spróbować śniadania białkowo-tłuszczowe i zobaczyć jak się będzie czuła. Ale oczywiście na dietę się patrzy całościowo - inne czynniki mogą powodować dolegliwości.
Zmieniony przez - 4mass w dniu 2016-06-15 22:02:21
Zmieniony przez - 4mass w dniu 2016-06-15 22:02:21
...
Napisał(a)
z tym kortyzolem rano i uwzglednianiem go jako czynnik warunkujący co mamy zjadac na sniadanie bym sie tak nie rozpedzal
kwestia z jakim sportowcem mamy do czynienia, inaczej bedzie u np fightera w okresie przygotowan do gali, inaczej u kulturysty na redukcji, a jeszcze inaczej u osoby trenujace 3-4 razy w tyg amatorsko.
kolejna sprawa to podaz kaloryczna i znowu inaczej bedzie reagowac osoba na masie, na redukcji czy okresie przed startowym.
malo tego, przeciez weglowodany beda wplywaly na obnizenie kortyzolu

kwestia z jakim sportowcem mamy do czynienia, inaczej bedzie u np fightera w okresie przygotowan do gali, inaczej u kulturysty na redukcji, a jeszcze inaczej u osoby trenujace 3-4 razy w tyg amatorsko.
kolejna sprawa to podaz kaloryczna i znowu inaczej bedzie reagowac osoba na masie, na redukcji czy okresie przed startowym.
malo tego, przeciez weglowodany beda wplywaly na obnizenie kortyzolu

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja
Kontakt: FB https://www.facebook.com/TrenerMaciolek/
IG https://www.instagram.com/tomq.bb
e-mail: [email protected]
Polecane artykuły