http://niunias.ownlog.com/ moj blog z dieta zbilansowana i treningiem ;) musza byc efekty!!!!
...
Napisał(a)
hey mam pytanie zrobilam sobie step (taki niski stoliczek cos w rodzaju stopnia od schodow) mam pytanie czy wchodzac na to i zchodzac jak po schodach wyszczuple uda czy jest to cwiczenie areobowe zalezy mi na poprawie wugladu posladkow i ogulnie ud chce by byly szczuplejsze i smuklejsze... narazie nie stac mnie na rower ani stepper Czy ktos moze mi pomuc? prosze
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!
16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!
Sprawdź
...
Napisał(a)
Musisz chodzić 'z pięt', utrzymując cały czas sylwetkę tak, jakbyś schodziła ze schodów. No i min. 30minut jednorazowo, najlepiej rano na czczo lub przed snem.
"Wszystko jedno gdzie się żyje,
Raz się chudnie, raz się tyje..."
...
Napisał(a)
dziekuje... a dlaczego min. 30 min.? i czy step to cwiczenie areobowe? czy wyszczupli uda i posladki czy raczej stana sie bardziej masywne? bede wdzieczna za odpowiedz na wszystkie pytania... prosze
http://niunias.ownlog.com/ moj blog z dieta zbilansowana i treningiem ;) musza byc efekty!!!!
...
Napisał(a)
Każde ćwiczenie może być aerobowe, jeśli jest wykonywane metodą ciągłą nie doprowadzając przy tym do zadyszki. Dopiero po 20min staje się efektywne, gdyż ponad 50% zużywanej energii pochodzi wtedy z tłuszczu. Oczywiście im dłużej, tym % tłuszczu jest większy. Nogi można rozbudować, jeśli intensywność ćwiczeń jest zbyt duża i rozbudowują się mięśnie.
...
Napisał(a)
cwicze ok 30-40 min to chyba ok? wchodze na step w srednim tempie jest mi bardzo cieplo i czuje ze troszke sie poce ale nie mam zadyszki i nie czuje wielkiego zmeczenia!!! to znaczy ze wykonuje areoby tak? aha mam 155cm i 45kg Naprawde bardzo dziekuje za szybkie i bardzo rzeczowe odpowiedzi!!!
...
Napisał(a)
Jest OK, ew. możesz spróbować podkręcać tempo do granicy, przy której jeszcze możesz ćwicząc jednocześnie prowadzić rozmowę (na pograniczu zadyszki).
...
Napisał(a)
Ja również mam pytanie w związku ze steperem - czy godzina rano (na czczo) i godzina/dwie wieczorem (3/4 godziny po ostatnim posiłku) - jest dobrym czy złym pomysłem? Chciałabym schudnąć i wzmocnić mięsnie nóg, ograniczyłam kalorie.
...
Napisał(a)
OK, po porannym treningu nie śpiesz się ze śniadaniem, ew. coś czysto białkowego.
...
Napisał(a)
i ja dolacze sie do pytan o stepper. jade na dietce redukcyjnej juz jakies 3 miesiace, rowerkowalem godzinke 5x tygodniowo, po silowni albo w godzinach popoludniowych. dla odmiany zaryzykowalem stepper i... spodobalo sie :). duzo latwiej jest mi sie zmeczyc, zaczynalem od 20 minut i poziom 50 st/min, teraz na thermalu jade 60 min 70st/min. czy wskazanie ze po godzince spalilem ok 1300 kal. jest prawdziwe? na ECA po 5 minutach jest mi goraco, po godzince koszulka cala mokra :)
co lepsze (na thermalu oczywiscie) - bieganie rano na czczo (pobudka o 5 rano nieunikniona
) czy trzymac sie steppera po poludniu?
co lepsze (na thermalu oczywiscie) - bieganie rano na czczo (pobudka o 5 rano nieunikniona

...
Napisał(a)
Te ćwiczenia są w zasadzie równoważne (może 10% w jedną czy we drugą stronę). Po kilku miesiącach zmiana ćwiczeń powoduje szybsze zmęczenie, gdyż inaczej pracują mięśnie (do poprzednich zdążyły się dostosować). 1300kcal/godz to raczej przegięcie, generalnie te liczniki rowerkowe/stepperowe nie są wiarygodne.
Polecane artykuły