Szacuny
0
Napisanych postów
24
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
792
witam,mam do was pytanie odnosnie 2 sztuk walki,mianowicie nie wiem ktora wybrac,pytanie jest o SAMBO oraz MUAY THAI,interesuja mnie konkretne wypowiedzi za jak i przeciw,z gory dzieki za odp i pozdrawiam:)
Szacuny
0
Napisanych postów
24
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
792
warto warto,najlepsze jest to ze widzisz efekty,lepsza motywacja,wracajac do typa co mnie uczy to dzis sie dowiedzialem ze to obecny albo byly mistrz polski,w swojej kategori wagowej,ogolnie zadowolony jestem,a wracajac do treningu obwodowego wiem co to jest wiem co to jest gdyz cwicze kolo 5 lat:):)a co do bjj napewno zaczne trenowac jesli bedzie zakladana nowa sekcja,ale to chyba od pazdzerniika no i oczywiscie jesli to wszytsko pogodze.....
pozdrawiam:)
Szacuny
35
Napisanych postów
451
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
4782
omg czlowieku, to tak jakbys zapytal czy lepiej nauczyc sie grac w szachy czy w brydża.
mt to styl uderzany a sambo to chwytany, wiec roznica jest zasadnicza ;] zalezy co chcesz robic, jakie masz cele, czego chcesz sie nauczyc itp. ;]
Szacuny
705
Napisanych postów
4378
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
75797
Dwie sztuki walki o bardzo dobrej opinii co do skutecznośći.
Wybierz sie na treningi i zobacz co ci bardziej podpasuje - kulanie w sambo( z mordobicem, ale wiekszosc to kulanie)czy mordobicie w taju
Szacuny
1
Napisanych postów
1593
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
12549
Interesują Cię konkretne wypowiedzi? To się konkretnie sprecyzuj co wolisz.
Czy uderzane sporty walki czy mieszane? Bo rozumiem, że przeczytałeś o sambo i o tajskim i wiesz czym się różnią. A jak już będziesz wiedział co wolisz to po prostu idź i trenuj, wybraną przez Ciebie sztukę/sport walki. W większości klubów pierwszy trening jest za friko, więc idź na pierwszy tu na drugi tam i wybierz to co Ci bardziej odpowiada.
Szacuny
35
Napisanych postów
451
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
4782
btw, zapomnialem napisac - w sambo bojowym czesto sa uderzenia, wiec jesli osoboiscie mialbym wybrac sambo bojowe albo mt to bym wybral sambo bojowe ;]
idz do trenera i zapytaj czy to tylko chwyty czy maja tez uderzenia ;]
Szacuny
0
Napisanych postów
35
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
908
Zależy co chcesz osiągnąć, Tajski to przedewszystkim kolana i łokcie, nie masz tam żadnych chwytów. W Sambo znajdziesz zarówno chwytanie i uderzanie, mój kumpel trenuje Sambo i czasami treningi to konkretny hardcore:) np. w zime trenują na dworzu, ćwiczą chwyty na twardej ziemi, uderzanie ćwiczą trzymajac w ręce cegły itd. trening nastawiony na wzmocnienie i ukształtowanie charakteru.
Szacuny
0
Napisanych postów
35
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1136
BokserBKS a gdzie ten Twoj kumpel trenuje? W Wawie czy w jakims innym miescie? Pytam bo trenowalem sambo i nigdy niczego takiego nie bylo w moim klubie.
A jesli chodzi o o temat to odpusc sobie sambo bojowe. Wybierz Muay Thai lub sambo sportowe w zaleznosci od tego czy bardziej kreci Cie parter czy stojka. Pzdr!