...
Napisał(a)
Witam serdecznie. Ćwiczę już w siłowni ładnych kilka lat i dopiero teraz zauważyłam, że moje treningi i dieta to 365 dni w roku odchudzania i wieczna redukcja. W tym roku postanowiłam to zmienić i pójść rocznym planem uwzględniającym masę i siłę a na końcu dopiero redukcję. Po etapie wprowadzającym jestem już na tzw. masówce. W przeciągu 3 tygodni przytyłam już 4 kg i to zaczęło mnie troszkę niepokoić, dlatego postanowiłam spróbować dietę low carb, którą poleca się dla osób takich jak ja - czyli łatwo otłuszczających się i o typie budowy ciała endo a w dodatku typowa gruszka :) Co powiecie moje drogie Panie na taką dietę w moim przypadku???? Zapotrzebowanie wyszło mi na około 2200 kcal i nie chciałabym go zwiększać, ww chciałabym zacząć na poziomie 40 gramów żeby wejść w ketozę - tak przez dwa tygodnie a potem zwiększać stopniowo aby dojść do 100 - moze 130 gram. To może tyle na początek - pytań mam wiecej ale najpierw chciałabym poznać Wasze zdanie na ten temat.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
- kavva/blog/redukcja second edition start str:147str
- [ELITE Ladies] akneraj/Kiedy droga staje się celem,str.78-100
- Yosis/Rekompozycja wspomagana przez Trec Nutrition start str.87/pods. str. 107
- KONKURS - Przemiana Sylwetki / Podsumowanie str.76
- olinkaz93/impossible is nothing/pół roku str 44-88
- AL3ktra DT - Hard Work Start (pods.:19, 33)
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Super, ale po co wyciągasz tematy z pazdziernika
Zmieniony przez - Ruda_29 w dniu 2013-05-31 14:17:37

Zmieniony przez - Ruda_29 w dniu 2013-05-31 14:17:37
A ja nie jestem za ciężka jak na swoją wagę?
http://www.sfd.pl/Ruda_DT_/_Debiuty_2015-t1044538.html
...
Napisał(a)
Chciałabym wypełnić ankietę, żeby wszystko było łatwiejsze ale jak na złość nie moge jej znaleźć - może ktoś podeśle mi linka???
...
Napisał(a)
Kiedyś był taki gotowiec do wypełnienia a teraz jak na złość go nie moge znaleźć, czy to ja mam problem czy moze coś się zmieniło??? Dzięki za szybką odpowiedź ...
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Waga : 85
Wzrost : 180
Obwód w biuście : 100
Obwód pod biustem : 83
Obwód talii w najwęższym miejscu : 78
Obwód na wysokości pępka :87
Obwód bioder : 104
Obwód uda w najszerszym miejscu: 62
Obwód łydki : 39
W którym miejscu najszybciej tyjesz : uda, biodra
W którym miejscu najszybciej chudniesz : biust, klatka piersiowa
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: siłownia (3-4/tydz.) w zależności od rodzajów treningów + 2/tydz same aeroby 50 min, rower w ciepłe dni
Co lubisz jeść na śniadanie: nie jadam
Co lubisz jeść na obiad : nie jestem wybredna ale mięcho, makaron, ryż
Co jako przekąskę : jogurt, owoc
Co jako deser : owoc, jogurt
Ograniczenia żywieniowe : brak
Stan zdrowia, czy regularnie miesiączkujesz, czy bierzesz tabletki hormonalne : bardzo dobry
Preferowane formy aktywności fizycznej: jak dotąd, siłownia i rower na wiosnę - nie przepadam za aerobami bo szybko się nudze za to siłownię uwielbiam
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : trochę spalaczy - różnorakich, białko, czasem bcaa
Stosowane wcześniej diety : zbilansowana
Mam tylko takie zdjęcie jak na razie, dorobię sobie jak najszybciej i dodam, zeby wszyscy mogli się ustosunkowac...
Zmieniony przez - rudzilla w dniu 2011-11-05 08:58:32
Waga : 85
Wzrost : 180
Obwód w biuście : 100
Obwód pod biustem : 83
Obwód talii w najwęższym miejscu : 78
Obwód na wysokości pępka :87
Obwód bioder : 104
Obwód uda w najszerszym miejscu: 62
Obwód łydki : 39
W którym miejscu najszybciej tyjesz : uda, biodra
W którym miejscu najszybciej chudniesz : biust, klatka piersiowa
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: siłownia (3-4/tydz.) w zależności od rodzajów treningów + 2/tydz same aeroby 50 min, rower w ciepłe dni
Co lubisz jeść na śniadanie: nie jadam
Co lubisz jeść na obiad : nie jestem wybredna ale mięcho, makaron, ryż
Co jako przekąskę : jogurt, owoc
Co jako deser : owoc, jogurt
Ograniczenia żywieniowe : brak
Stan zdrowia, czy regularnie miesiączkujesz, czy bierzesz tabletki hormonalne : bardzo dobry
Preferowane formy aktywności fizycznej: jak dotąd, siłownia i rower na wiosnę - nie przepadam za aerobami bo szybko się nudze za to siłownię uwielbiam
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : trochę spalaczy - różnorakich, białko, czasem bcaa
Stosowane wcześniej diety : zbilansowana
Mam tylko takie zdjęcie jak na razie, dorobię sobie jak najszybciej i dodam, zeby wszyscy mogli się ustosunkowac...

Zmieniony przez - rudzilla w dniu 2011-11-05 08:58:32
...
Napisał(a)
Wrzuć rozpiskę jedzeniową oraz rozpiskę z treningu.
Trochę nie rozumiem... Chciałabyś masę, siłę, redukcję. Zaczęłaś masę (zmieniłaś dietę czy jak?), ale jak zaczęło jej przybywać(tu pewnie pojawił się tłuszcz i pewnie woda, a nie masa mięśniowa, bo 4 kg masy mięśniowej w ciągu 3 tyg to trochę dużo
), to chcesz się teraz odchudzić?
Zmieniony przez - Ruda_29 w dniu 2011-11-05 09:08:11
Trochę nie rozumiem... Chciałabyś masę, siłę, redukcję. Zaczęłaś masę (zmieniłaś dietę czy jak?), ale jak zaczęło jej przybywać(tu pewnie pojawił się tłuszcz i pewnie woda, a nie masa mięśniowa, bo 4 kg masy mięśniowej w ciągu 3 tyg to trochę dużo

Zmieniony przez - Ruda_29 w dniu 2011-11-05 09:08:11
...
Napisał(a)
Rozpiska w przygotowaniu, jak tylko ją zrobię zaraz wrzucę. Czytałam, że low carb jest całkiem fajny na masie gdyż ogranicza przybieranie tłuszczu wiadomo, że mięśnie też będą mniej przybierać ale z tym się pogodzę. Według "super wagi" mam 58 kg mięśni, 27% tłuszczu a 50 % wody. Wiem, że waga nie jest miarodajna ale jakoś tak na jej podstawie zawsze opieram swoje kg + oczywiście centymetry. Nie chcę się odchudzać tylko dalej masować ograniczając szybkie nabieranie tłuszczu. Chciałabym robic masę i siłę na przemian tak do końca stycznia, żeby mieć z czego potem rzeźbić i robić redukcję. Zdaję sobie sprawę, że musze przytyć i z tym się godze.
...
Napisał(a)
Trening na masie - zaczerpnęłam od fitnesski sylwetkowej. treningi 3 razy w tygodniu. Poniedziałek: podciąganie na drążku 4x12, przyciąganie drążka wyciągu górnego 3x12 i przyciąganie drązka w poziomie w uchwycie neutralnym 3x12, dodatkowo biceps: sztanga łamana 3x12 oraz wyciąg dolny 3x12 plus triceps drązek górny 3x12 i hantelek jednorącz 3x12. Środa: przenoszenie ciężaru 4x12, wyciskanie hantli na skosie 3x12 oraz rozpiętki hantlami na skosie 3x12 tutaj dochodzą barki: wyciskanie hantli w górę siedząc 4x12, unoszenie ramion w bok 3x12 i unoszenie ramion w bok w pochyleniu do przodu 3x12, Piątek: przysiad ze sztangą 4x12, suwnica pozioma 3x12 oraz unoszenie nóg w lezeniu na brzuchu 4x12, łydki: wspięcia na palce stojąc 3x15 , wspiecia na palce w siadzie 3x15. Dodatkowo w pozostałe dni treningowe brzuch. We wtorki i czwartki marszobieg 50 minut.
...
Napisał(a)
rudzillaTrening na masie - zaczerpnęłam od fitnesski sylwetkowej.
A masz implanty w piersiach, że taki trening robisz?

Co to w ogóle jest za plan? Masa i 2x aero po 50 minut?
Jak się to mówi, pokaż mi d.pę, to powiem Ci kim jesteś. Czyt. daj zdjęcia całej sylwetki.
Dla ścisłości: kobiety o sylwetce typu gruszka NIE powinny bawić się w diety LC

Zmieniony przez - Martucca w dniu 2011-11-05 10:13:42
...
Napisał(a)
LC tak samo ogranicza przyrost masy mięśniowej jak i tłuszczowej. Chcesz odpowienia mase IMO lepiej porzadny trening silowy a diete wpisz dokładnie
Poprzedni temat
Czas wziąć się za siebie :) Początki metamorfozy - redukcja wagi
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10