...
Napisał(a)
Witam, mam takie pytanie czy ktos slyszal o takiej metodzie robienia zastrzyku: wbijasz igłe i zamiast odciagac tloczek to wyjmujesz z igły strzykawke i jak krew nie wyplynie przez igle to wkładamy strzykawke i robimy zastrzyk, tak robia wszytskie pielegniarki w dobrych szpitalach, bo z tego co tu na forum czytalem to kazdy odciaga tloczek, jeszcze o takiej metodzie co napisalem na tym forum nie czytalem
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Ja pierodle mi poprostu chodzi o to ze powinno sie orbic poprzez odlaczanie i tak jest wlasnie napsaine
a to ze ktos praktykuje inaczej to jego osobista sprawa i mam to w dupie, kazdy robi jak mu sie podoba, ja chcialem tylko udowodnic ze poprawnie i podrecnzikowo jest tak jak jest napisane w skrypcie
pewnie ze w warunkach ambulatoryjnych bo ksiazki medyczne nie biora pod uwage ze ktos bedzie walil koks w triceps tylko ze pieleniargka bedzie komnus walic zastrzyk w dupe, tyle ode mnie

...
Napisał(a)
też o takim czymś słyszałem. ale po co sobie życie utrudniać i meczyć sie z wyciaganiem strzykawki z i igłą np. w udzie, jak można odciągnać i finito.
...
Napisał(a)
Tak robią w szpitalach, też się z tym spotkałem ale jak dla większości jest to po prostu nieporęczne...
...
Napisał(a)
a mi sie zdaje ze tak jak napisalem jest lepiej, bo jest łatwiej wyjac igłe ze strzywaki niz odciagnac tloczek, bo jak odciagasz tloczek to niekiedy ciezko idzie i rusza sie igła w ciele, robi sie dziura wieksza i jak wstrzykniesz substancje to po zrobieniu wypływa, a tak to mozesz najpierw wbic sama igłe pozniej tylko dolaczyc strzykawke z substancja i wciskasz i jest elegancko, w szpitalach tak robia wiec chyba tak jest lepiej jak napisalem
...
Napisał(a)
przy wuciaganiu i wkladaniu strzykawki tez moze byc lekka szamotanina
...
Napisał(a)
Nordland85 wyciagac nie trzeba tylko wsadzic strzykawke
Zmieniony przez - zlotexx w dniu 2007-05-21 15:01:16
Zmieniony przez - zlotexx w dniu 2007-05-21 15:01:16
...
Napisał(a)
jak mi się będzie kiedyś nudzić to spróbuje 

"..im Bewußtsein der Verantwortung vor Gott oder vor dem eigenen Gewissen.."
robie formę na euro 2012
potrzebujesz pomocy - pisz.
...
Napisał(a)
Fajna sprawa jak ktoś Ci robi zastrzyk, bo jak masz pecha i trafiłes w naczynie krwionośne to krew nie pomiesza sie z sokiem, ale z drugiej strony to sie powietrze dostanie do strzykawki.
Bardzo ciekawa sprawa ale chyba nie bardzo przydatna przy samo-iniekcji ze względu na to że bedziesz igłą ruszał a to nie jest miłe.
Bardzo ciekawa sprawa ale chyba nie bardzo przydatna przy samo-iniekcji ze względu na to że bedziesz igłą ruszał a to nie jest miłe.
Polecane artykuły