SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

redukcja masy

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1322

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 7 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 244
witam.

mam 18 lat, waze 100kg i mam 186 cm wzrostu.
wiem... za duzo waze ale i dlatego ten temat.

Cwicze na silowni pol roku i zdecydowalem sie ze wezme kreatyne olimpu i bialko.
wiem... przy braniu kreatyny nie schudne ale moim celem jest zrobic tak zeby przy przybieraniu masy miesniowej stracic tluszcz (najchetniej z brzucha ale rozumiem ze to nie konkurs zyczen :) )
po cyklu kreatyny i bialka chcialbym wprowadzic do swojego zycia jakas lekka diete tak zeby zalozmy przez pol roku systematycznie chudnac (czyt. spalic tkanke tluszczowa)
i teraz musze podkreslic ze diety typu 200g czegostam a 100g czegostam nie sa dla mnie :( nie bede wazyl tego co mam zjesc bo to juz stosowane u normalnych ludzi (nie sportowcow) zakrawa na paranoje (wg mnie i prosze nie bijcie bo to tylko moja opinia :) )
chce prowadzic normalne zycie ale np wiedziec co najlepiej jesc.. np duzo ryzu i bialego sera czy np nie jesc ziemniakow wogole (jestem w stanie zrezygnowac z kartofelkow :) )
szukam czegos w stylu:
na sniadanie zjedz talerz platkow owsianych lub 2-3 kanapeczki z szynka i serem, na obiad jedz kurczaka z ryzem, rybke z chlebkiem i ogolnie mozesz jesc co matka przyzadzi ale nei jedz np schabowych a na kolacyjke zjedz jajecznice z 4 jaj lub jakis twarog + miedzy posilkami starajs ie dojesc cos typu torebka ryzu czy xxx (czyli cos co mozna w normalnym sklepie kupic i zjesc na miescie)

duzo napisalem a to okienko male wiec nie wiem czy to ladnie wyglada ale poszukuje czegos w tym stylu :) z gory dziekuje

(ps. nie zrazajcie sie tym ze mam pewnie 0 przeczytanych bo dopiero sie zarejestrowalem a forum czytam juz od jakiegos czasu jako guest)
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 691 Wiek 37 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 23619
A więć sprawa wygląda tak .Jak chcesz tracić tłuszcz musisz ustalić sobie pewne zasady.Korzystaj z takiego jedzenia , tłuszcze - oliwa z oliwek , węglowodany - kasza gryczana , ryż brązowy , (biały odstaw , po ugotowaniu ma wysoki indeks glikemiczny),owsianka,chleb razowy , warzywa , białko-mięso z kurczaka,twaróg biały,białko jaj , ryby.Nie jedz smazonego , najlepiej gotuj na parze a jak nie mozesz to gotuj , zrezygnuj z róznego rodzaju sosów , spozywaj jak najmniej tłuszczów , jedz duzo warzyw -dają uczucie sytości.No i dorzuć aeroby w dni treningowe albo hit.Jak się będziesz tego trzymać to wszystko będzie cacy

Ból przemija, chwała jest wieczna!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 7 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 244
thx, to teraz pytania :)

jak przyjmowac oliwe z oliwek oraz bialka jajek?
jakiego jedzenia mam sie wystrzegac jak ognia? ziemniaki, schabowe itp?...
jade w pon na tydzien nad morze i tak sobie mysle czy jak bede jadl rybki ze smazalni z chlebkiem i suruweczka to nie rozwale calej 'diety' ? ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 62 Napisanych postów 11895 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 164753
oliwe możesz dolać np do sałatek lub do białka pochodzenia naturalnego w nocy
masz unikać jedzenia przetworzonego oraz wysoko ww wogóle musisz obaciąć węgle słodycze chipsy napoje słodzone i inne syfy out
szukaj nad morzem grilowanych rybek dodatki bez keczupu majonezu i zamiast zwykłego pieczywa bierz ciemne
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Owoce i warzywa

Następny temat

Bardzo prosze o diete na mase

WHEY premium