rion10
Redukcja nie musi być do bardzo niskiego poziomu tkanki tłuszczowej żeby zrobić dobry grunt pod masę, ale jeśli już redukcja to dobrze zakończyć w okolicach tych 10% bf. Nie napisałeś też z jakiego poziomu bf zaczynasz redukcję.
Ciężko określić ale coś koło 18-20%, z tym że na rękach czy barkach widać w miarę żyły, z kolei brzuch jest trochę podlany.
rion10
Jeżeli teraz jesteś jeszcze w okresie masowym i przyjęty przez Ciebie sposób progresji ciężarowej się sprawdza to nie widzę powodu żeby jej nie kontynuować. A to czy na redukcji będziesz progresować zależy w dużej mierze od tego jak do niej podejdziesz.
Aktualnie od poniedziałku wbiłem na 0 kaloryczne i tygodniowy deload.
A co do progresji to zostanę przy liniowej jak napisałeś :)
rion10
Częstotliwość trenowania partii jest dość indywidualnym parametrem. Jeśli do tej pory trenowałeś każdą partię 3 razy w tygodniu, to zejście do 1 razu może być zbyt dużą restrykcją. 2 razy partia powinno być optymalnie. Ale każdy reaguje inaczej.
I tak chyba zrobię 2x w tygodniu jakaś hybryda PPL z Upper Lower.
W sumie naszło mnie na jeszcze jedno pytanie.
Pracuje fizycznie, może nie ciężko ale trochę się nachodzę bo robię po 15-20tyś kroków dziennie z kolei w dni wolne od pracy tych kroków mam max 5tyś, więc jest spora różnica. Dobrym pomysłem jest dodanie w dni pracujące dodatkowo 200kcal i w dni treningowe też 200kcal? Np. wtorek, mam pracę i trening więc będę miał przykładowo. 3200kcal, z kolei sobota gdzie mam wolne od pracy i treningu 2800kcal.
Zmieniony przez - Nexusss w dniu 2023-05-25 12:00:48