lepiej późno niż później
...
Napisał(a)
mam 42 lata i dla poprawy samopoczucia zacząłem 1,5 roku temu zabawę z siłownią. Trenuję 3 razy w tygodniu, przybyło mi 10 kg masy mieśniowej (postęp jest widoczny) i...tłuszczowej i tu jawi się największy problem. Jako amator staruszek nigdy nie używałem żadnych odżywek ani suplementów, z uwagi na tryb życia jadam 3 razy dziennie w sposób daleki od ideału. Zastanawiam sie teraz co zrobić (poza ćwiczeniami oczywiście) żeby zrzucić nadmiar tłuszczu bez pozbywania sie masy mięśniowej, tłuszczyk oczywiście głównie odłożył się na największym mieśniu, tj. piwnym. Czy zasadnym jest korzystanie ze wspomagania BCAA czy HMB? Oczywiście wiem, że powinienem korzystać z ćwiczeń aerobowych, ale wystarcza mi sił na kilka serii brzuszków przy każdym treningu (nie zawsze robie to zresztą uczciwie). Pytanie do młodszych znawców.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
To nie jest skomplikowane... To tylko zaskoczenie...
Poczytaj to a zobaczysz o czym mowie:
https://www.sfd.pl/temat290861/
https://www.sfd.pl/temat276411/
W samowolce pisalem o 15 powt i trzymalbym sie tego..
Mlody moze robic samowolke po roku cwiczen. poki co 5 serii na cwiczenie jak dla niego... w samowolce tych serii moze wyjsc na prawde sporo, ale nic takiego kopa nie daje.
Zmieniony przez - WODYN w dniu 2007-01-31 15:52:42
Poczytaj to a zobaczysz o czym mowie:
https://www.sfd.pl/temat290861/
https://www.sfd.pl/temat276411/
W samowolce pisalem o 15 powt i trzymalbym sie tego..
Mlody moze robic samowolke po roku cwiczen. poki co 5 serii na cwiczenie jak dla niego... w samowolce tych serii moze wyjsc na prawde sporo, ale nic takiego kopa nie daje.
Zmieniony przez - WODYN w dniu 2007-01-31 15:52:42
DO 26 MARCA 2011 MAM URLOP.
1)Spiesz sie powoli! 2)Masa Podstawa sily, sila podstawa treningu na mase! 3)Naturalny ruch=wiekszy Ciezar!
...
Napisał(a)
aeroby to nie brzuszki moze by sie przydalo pojsc na basen , saune, rower albo pobiegać i podstawa to dieta bo po co brac odzywki jesli dieta nie jest odpowiednia 

...
Napisał(a)
szczuplin aeroboby to tez moga byc brzuszki, poczytaj sobie troche o ABS lub A6W. Polecam ABS II + dieta i feciku nie bedzie...
...
Napisał(a)
Raptor85 g**** wiesz , głupoty pier***** i udajesz znawce
Brzuszki , A6W , ABS i tym podobne mają mało wspólnego ze spalaniem tłuszczu . Dobrze jest wykonywać ćwiczenia na brzuch , mięśnie jak się wzmocnią będą "trzymały" brzuch tak , że będzie się wydawał bardziej płaski ( wiesz o co mi chodzi ? ) .
Na spalenie tłuszczu aeroby lub HIIT , można to i to na zmiane . Do tego oczywiście dieta . BCAA i HMB stosuje się jako antykataboliki ( żeby z tłuszczem nie poleciały razem mięśnie ) .
EDIT : masz soga za to , że ci chciało w tym wieku zacząć coś z sobą robić
Zmieniony przez - frezeq w dniu 2007-01-21 18:23:32
Brzuszki , A6W , ABS i tym podobne mają mało wspólnego ze spalaniem tłuszczu . Dobrze jest wykonywać ćwiczenia na brzuch , mięśnie jak się wzmocnią będą "trzymały" brzuch tak , że będzie się wydawał bardziej płaski ( wiesz o co mi chodzi ? ) .
Na spalenie tłuszczu aeroby lub HIIT , można to i to na zmiane . Do tego oczywiście dieta . BCAA i HMB stosuje się jako antykataboliki ( żeby z tłuszczem nie poleciały razem mięśnie ) .
EDIT : masz soga za to , że ci chciało w tym wieku zacząć coś z sobą robić

Zmieniony przez - frezeq w dniu 2007-01-21 18:23:32
http://www.sfd.pl/MOJA_PIWNICZNA_SIŁOWNIA-t307196.html
MOJA PIWNICZNA SIŁKA
...
Napisał(a)
Postaraj sie jesc zdrowo. 5-6 posilkow dziennie. Do tego oczywiscie bieznia/rowerek/skakanka. Powinno byc dobrze.
Pozdro
Pozdro
Semper Fidelis.
Wielka Polska na wieki!
...
Napisał(a)
dzięki za porady, ale chciałbym otrzymać odpowiedź czy zacząć stosować suplementy pomagające w nieodkładaniu się nadmiaru tkanki tłuszczowej
lepiej późno niż później
...
Napisał(a)
narazie niema sensu, lepiej porobić aeroby, polecam rowerek bo nieobciąża stawów, jeżeli po miechu, dwóch nie będzie widocznych efektów można dorzucić jakieś fatburnera, ale to jeszcze nie czas
...
Napisał(a)
frezeq to ty glupoty wypiszujesz i udajesz znawce!!! A6W i ABS to treningi aerobowe glownie spalaja tkanke tluszczowa w okolicy brzucha!!!! Poczytaj troche dziecko o tych cwiczeniach a potem mozesz udawac znawce. Roznica miedzy A6w, a zwyklym bieganiem polega na tym,ze podczas biegu tkanka tluszczowa spala sie mniej wiecej rownomiernie z calego ciala, a przy A6W tylko z mm.brzucha. I do treningow mm. brucha jak i zwyklego biegania czy jazdy na rowerze trzeba dolaczyc diete
...
Napisał(a)
****a ludzie ale chłop ma 42 lata na karku i "oponke" jak sam mówi więc nie ******lcie o a6w bo serce wypluje... aeroby+dieta ewentualnie po jakimś czasie spalacz i będzie dobrze
...
Napisał(a)
raptor moze jest to troszke ćwiczeniem aerobowym ale do typowych cwiczen spalajacych tluszcz nie nalezy! ciekawy jestem czy ty bys zrobił w wikue 40lat caly a6W
...
Napisał(a)
Raptor sory, ale się mylisz. Niby, czemu miał by ciągnąc sadło z brzucha przy abs np.? a ten twój tekst z poczytaj sobie , to sam sobie poczytaj. Jak ci się nie chce szukać to:
"Samo wykonywanie ćwiczeń mięśni brzucha nie zmniejszy warstwy sadła na nich. Wykonywanie ćwiczeń pojedynczej grupy mięśniowej nie stanowi dostatecznego wydatku kalorycznego, by w zauważalny sposób pomniejszyć zasoby sadła."
Z tematu legendarny abs2 przez mag15 wrzucony
W tematach z a6w po kilku stronach też jest o tym, że to nie ma nic do sadła z brzucha w takim rozumieniu jakie przedstawiłeś.
A dla pana tak jak piszą, dieta i np. rowerek. Za suple nie ma, co się brać od razu, bo bez tego też łatwo idzie.
Pozdrawiam
"Samo wykonywanie ćwiczeń mięśni brzucha nie zmniejszy warstwy sadła na nich. Wykonywanie ćwiczeń pojedynczej grupy mięśniowej nie stanowi dostatecznego wydatku kalorycznego, by w zauważalny sposób pomniejszyć zasoby sadła."
Z tematu legendarny abs2 przez mag15 wrzucony
W tematach z a6w po kilku stronach też jest o tym, że to nie ma nic do sadła z brzucha w takim rozumieniu jakie przedstawiłeś.
A dla pana tak jak piszą, dieta i np. rowerek. Za suple nie ma, co się brać od razu, bo bez tego też łatwo idzie.
Pozdrawiam
prosze nie bić jak pisze głupoty
Poprzedni temat
CO SąDZICIE O TYM TRENINGU, PROSZE O KOMENTARZE
Następny temat
Plan na mase do oceny
Polecane artykuły