Od trzech miesięcy ćwiczę w warunkach domowych: rozciąganie, pompki, przysiady, wyciskanie z podporu tyłem, scyzoryki brzuszki, nożyce. Dwa razy w tyg po 45-50min, do tego dochodzi basen 2xtyg i zainwestowałem w drążek (z racji tego, że wcześniej byłem kotem kanapowcem, to teraz robię od podstaw program 50 podciągnieć ). Dużej zmiany nie zauważyłem po kwartale, ale przybyło mi w przedramieniu. Trochę to dziwne, bo w bicepsie nic mi nie przybyło (mam 37cm, ale nie przypomina to bicepsu). Przypuszczam, że przedramię to wynik podciągania: drążek mam w futrynie, toteż podciagam się z rękoma na szer. barków. Macie jakieś pomysły jak zachamować przyrost przedramienia, a pobudzić biceps w war domowych?
...
Napisał(a)
Cześć wszystkim
Od trzech miesięcy ćwiczę w warunkach domowych: rozciąganie, pompki, przysiady, wyciskanie z podporu tyłem, scyzoryki brzuszki, nożyce. Dwa razy w tyg po 45-50min, do tego dochodzi basen 2xtyg i zainwestowałem w drążek (z racji tego, że wcześniej byłem kotem kanapowcem, to teraz robię od podstaw program 50 podciągnieć ). Dużej zmiany nie zauważyłem po kwartale, ale przybyło mi w przedramieniu. Trochę to dziwne, bo w bicepsie nic mi nie przybyło (mam 37cm, ale nie przypomina to bicepsu). Przypuszczam, że przedramię to wynik podciągania: drążek mam w futrynie, toteż podciagam się z rękoma na szer. barków. Macie jakieś pomysły jak zachamować przyrost przedramienia, a pobudzić biceps w war domowych?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
a jakie ćwiczenia robisz na biceps?
rozumiem , że podciągasz się podchwytem ? robisz coś jeszcze?
Zmieniony przez - tomex11 w dniu 2014-04-16 09:57:56
rozumiem , że podciągasz się podchwytem ? robisz coś jeszcze?
Zmieniony przez - tomex11 w dniu 2014-04-16 09:57:56
...
Napisał(a)
Oj niepotrzebnie tworzę posty;/ (enter niechcący kliknąłem) Nie robię na biceps żadnych konkretnych ćwiczeń ,w zamyśle mam hantle. Jeśli chodzi o drążek to tylko podchwyt, podciagam się 5 razy, więc za wiele porobić nie mogę;/
...
Napisał(a)
Możliwe, że przedramiona Masz bardzo słabe i dlatego zareagowały wzrostem by sprostać podciąganiu. Będziesz się podciągał nachwytem/podchwytem jakiś czas to biceps wzrośnie. Chociaż ukierunkowane ćwiczenia na biceps z hantlami duży by pomogły.
...
Napisał(a)
to dobrze podciągaj się podchwytem na biceps i jeśli masz hantle rób też ze dwa ćwiczenia hantlą po 3-4 serie po 12 powtórzeń
efekty będziesz miał bardzo szybko na wyglądzie, kształcie i wielkości bicka
Zmieniony przez - tomex11 w dniu 2014-04-16 16:19:43
efekty będziesz miał bardzo szybko na wyglądzie, kształcie i wielkości bicka
Zmieniony przez - tomex11 w dniu 2014-04-16 16:19:43
...
Napisał(a)
przyznam, że z bicem zawsze miałem problemy (dawno temu jak chodziłem na siłownię, to po 8 miesiącach niewiele się zmieniło) być może to przez to, że mam 188cm wzrostu, więc jestem dosyć wysoki, mój kumpel (171cm wzrostu) poćwiczył 2 miesiące i dosyć fajnie wyglądał. Wszystkim forumowiczom życzę zdrowych , spokojnych Świąt
Polecane artykuły