Szacuny
1
Napisanych postów
165
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
921
druga wartosc jest dla Ciebie odpowiednia pierwsza jezeli nie uprawiasz sportu i jestes juz doroslym ( nierozwijajacym sie ) czlowiekiem jezeli uprawiasz sport to w zaleznosci od intensywnosci i rodzaju dyscypliny. np w maratonie te 3700kcal to calkiem uzasadnione przy barsdzo ciezkich treeningach ale np w pilce noznej na codzien starczy Ci zupelnie 2700kcal przed zawodami. wiekszosc ludzi nie nawetr intensywnie uprawiajacych sport raczej nie przekracza 3500kcal na dobe ale zawodowcy potrafia przerobic nawet 6-7tys. pozdro
Szacuny
120
Napisanych postów
4616
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
53303
Nie znasz swojego zapotrzebowania kalorycznego zacznij bez 'teoretycznego' deficytu kalorycznego. Po 2 tyg. będziesz wiedział czy zapotrzebowanie zostało ustalone prawidłowo. Wiesz, że w Twoim wieku odchudzanie nie jest wskazane, szczególnie jeśli nie jesteś otyły?
Zmieniony przez - ellis w dniu 2007-05-30 21:27:32
Szacuny
1
Napisanych postów
165
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
921
redyukcje czego??? tkanki tluszczowej??? czy chcesz przybrac na masie???? weglowodany ok 70% calosci bialko hmm ok 20 z tego 12 % powinno isc na energie i reszta tluszcz ale powiem Ci ze musisz sam do tego dojsc bo kazdy inaczej reaguje... ja np bialka mam ok 15% tluszczu ok 5 a reszta to weglowodany inaczej mnie muli i spie 12h/dobe.. wiec to musisz wyczuc tak zeby sie dobrzec czuc ale w przypadku zdrowego organizmu ( watroby) to wazne zeby zachowac proporcje a watroba juz przerobi sobie weglowodany na co tam zechce. pozdro
Szacuny
0
Napisanych postów
145
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2229
redyukcje czego??? tkanki tluszczowej??? czy chcesz przybrac na masie???? weglowodany ok 70% calosci bialko hmm ok 20 z tego 12 % powinno isc na energie i reszta tluszcz ale powiem Ci ze musisz sam do tego dojsc bo kazdy inaczej reaguje... ja np bialka mam ok 15% tluszczu ok 5 a reszta to weglowodany inaczej mnie muli i spie 12h/dobe.. wiec to musisz wyczuc tak zeby sie dobrzec czuc ale w przypadku zdrowego organizmu ( watroby) to wazne zeby zachowac proporcje a watroba juz przerobi sobie weglowodany na co tam zechce. pozdro
Szacuny
0
Napisanych postów
145
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2229
"Nie znasz swojego zapotrzebowania kalorycznego zacznij bez 'teoretycznego' deficytu kalorycznego. Po 2 tyg. będziesz wiedział czy zapotrzebowanie zostało ustalone prawidłowo. Wiesz, że w Twoim wieku odchudzanie nie jest wskazane, szczególnie jeśli nie jesteś otyły? "
To powinienem zjechać z tych 12% do 8% czy jechać raczej masę? Nie chcę przytyć bo mam do tego tendencje i kiedyś byłem otyły.
Szacuny
1
Napisanych postów
165
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
921
jak chcesz zjechac z tluszcu to musisz zmienic rodzaj diety maxymalnie wyeliminowac tluszcze i cozz trochce niedojadac....;// ale to glupota bo Twoje BMI wynosi 20.95 to co za glupota sie odchudzac... jest idealnie a jesli na mase to ten tluszcz moze zostac ale kosztem tluszczu w diecie i kosztem niewielkiej ilosci weglowodanow zwieksz liczbe bialka i zostan przy tym co robisz teraz silka 3-4 razy i basen lub bieganie ( basen bardzo sprzyja "wytapianiu") lekkie dluuugie biegi tez. pzdr