Witam mam 35 lat wzrost 178 cm, waga 75 kg, budowa ciała szczupła z oponką tłuszczową na brzuchu, moim celem jest pozbycie się oponki z brzucha oraz nabranie masy ( większa klatka i biceps). Na siłownie nigdy nie chodziłem ale z wiekiem człowiek widząc się w lustrze zaczyna się zastanawiać nad sobą, pewnie powiecie za późno ale z drugiej strony lepiej późno niż wcale. Nie mam jakichś wygórowanych celów po prostu chciałbym pozbyć się lekkiego nadmiaru tłuszczu tak aby choć odrobinę odsłonić mięśnie brzucha i zbudować odrobinę ciała (klatka i biceps). Od dziecka byłem w ruchu rower narty piłka itd. ostatnie pięć lat trochę gorzej i tak się zaczęło.....Moje pytanie brzmi czy ćwiczenia na brzuch takie jak można znaleźć w necie i bieganie 4 razy w tygodniu po ok 60 minut coś zmienią???....
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
- Pozbycie sie tluszczu z brzucha i rozbudowa miesni rak, plecow i klatki piersiowej
- Pozbycie się tłuszczu z brzucha.
- Pozbycie sie tluszczu z brzucha, a moze cos innego... ?
- ile czasu na pozbycie sie tluszczu z brzucha
- Pozbycie się tłuszczu z brzucha - praca fizyczna 8h|dzień
- Ćwiczenia dla kobiet na pozbycie się tłuszczu z okolic brzucha, ud i pośladków
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Radzę ciąć w pierwszej kolejności węgle a z tłuszczy głównie pozyskiwać energię (węgle tylko przed i po treningu, ewentualnie wieczorem). Eliminując tluszcz wyrządzasz sobie krzywdę. Żadnych sałatek warzywnych jako osobny posiłek. To może być dodatek.
Po treningu możesz dodać odżywkę białkową.
Zmieniony przez - Hubert81 w dniu 2015-12-10 16:10:13
Po treningu możesz dodać odżywkę białkową.
Zmieniony przez - Hubert81 w dniu 2015-12-10 16:10:13
...
Napisał(a)
bieganie jak najbardziej tak, ale podstawą będą cwiczenia siłowe
zapisz sie na siłownie lub cwocz w domu
zapisz sie na siłownie lub cwocz w domu
Doradca w dziale Alternatywna Droga
Instruktor Sportów Siłowych
Dietetyk
...
Napisał(a)
Niestety nie ma chudnięcia miejscowego, w Twoim przypadku dobrze byłoby rozważyć siłownie, zacząć trening FBW czyli całego ciała, do tego kalorie na ujemnym bilansie i sukces gotowy :) Systematyczność i cierpliwość :) A to bieganie zostaw sobie jako dodatek w dni nietreningowe, jako cardio. Możesz robić też biegi interwałowe np. min biegu szybkiego, minuta marszu, daja supr rezultaty w połączeniu z czystą miską i treningiem siłowym.
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
Podstawą jest odpowiednia dieta. No i nie zrobisz redukcji równocześnie z masowaniem. Albo jedno, albo drugie.
...
Napisał(a)
Mi nie chodzi o odchudzenie bo wage mam 75 kg przy wzroście 178 wiec chyba dobrze?, ogólnie jestem szczuplej budowy tylko pojawiła się opona na brzuchu i na tym mi zależy żeby tym się zając rozumiem że jeśli zaczne tracić z brzucha to i z całej reszty, ale za bardzo nie ma z czego tracić....biceps 34cm, łydka 37cm, pas pod pepkiem 89 cm, biodra 97cm, klatka 97cm. Z tego co przeczytałem powyżej to siłownia plus jakiś ruch np. bieganie, a jakieś specjalne ćwiczenia na partie brzucha też wprowadzić i co z odżywianiem czy na początkowym etapie jakieś witaminy odżywki dla sportowców???
...
Napisał(a)
Siema, sam mam 178cm wzrostu. Przed kontuzją ważyłem 77kg, grałem w piłkę nożną i nie było problemu z tłuszczem kaloryfer i pozostałe mięśnie były odkrytę. Jak dla mnie wystarczy w Twoim przypadku siłownia 3x w tygodniu plus odrzucenie jakiś złych nawyków żywieniowych (cukierki,fasty itd). Nigdy nie jest za późno ze zmianą sylwetki. Ćwiczenia które znajdziesz na internecie np abs workout to ćwiczenia wzmacniające mięśnie brzucha, żeby je odsłonić trzeba się pozbyć tłuszczu, szybciej to pójdzie przez ćwiczenia siłowe i bieganie, polecam interwały.
...
Napisał(a)
Chcę dodać, że teraz ważę 82kg i jestem na redukcji. Ciężki temat jak dla mnie ;/
...
Napisał(a)
Czyli siłownia plus bieganie, odstawię całkowicie cukier i promile, a co z ćwiczeniami na brzuch robić coś???
...
Napisał(a)
To już według Twoich upodobań, zawsze można na koniec zrobić pare seryjek brzucha, ale to tylko w ramach wzmocnienia tych mięśni. Wydaje mi się, że to powinno działać.
...
Napisał(a)
Ok dzięki a czy zaopatrzyć się w jakieś witaminy odżywki w czasie chodzenia na siłownię i biegania?
...
Napisał(a)
Wszystko zależy od tego, jakie braki będą w Twojej diecie.Jakiś kompleks witamin lub kwasy omega 3, których większośc ludzi ma niedobór, możesz kupić.
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Pilny student Vincea.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Najtrudniejszy pierwszy krok...
Następny temat