SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Nowa Ostrowia Prezentacja

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 27730

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51563 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
A co za różnica?
Białko to białko i tak sobie to tłumacze.
Kupuje Ostrowie / UNS bo są tanie a bardzo dobre.
Jest to w sumie dla osób których nie stać na cośdroższego.
Ja za 50 zł mam na miesiąc 1kg białka i carbo :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 153 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 928
CO JEST TANIE TO JEST DROGIE
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 213 Napisanych postów 22991 Wiek 12 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 173464
Zależy jak kto do tego podchodzi, ja osobiście mam do tego taki stosunek, że na czym jak na czym, ale na białku nie należy oszczędzać zbytnio.

"That's not normal because we don't want to be normal.
Normality is what weak people call living. I call it death."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1417 Napisanych postów 35562 Wiek 41 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 150829
serwatkla jako surowiec do produykcji tak samo wpc ostrowia jak i wpc optimum - to w zasadzie produkt odpadowy... wiec o kazdym białku tak mozna powiedziec

zeby nie bylo - nie jestem konsumentem i fanem ostrowi - ale pisanie bzdur będę prostować. Z reszta na wprowadzanie innych forumowiczów w bład - jest odpowiedni punkt regulaminu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 80 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 2424
fatfaq: są jakieś badania na temat różnic w procencie wykorzystania przez organizm białka, między wpc i wph? to bardzo istotne gdy liczymy które białko bardziej opłaca się kupić...

ehhhh...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1417 Napisanych postów 35562 Wiek 41 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 150829
jest na poprzedniej stronie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 80 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 2424
wiem wiem, śledzę temat, ale z tamtej wypowiedzi wynika że i jedne badania na wpc a drugie na wph i co tu myśleć ?

ehhhh...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1417 Napisanych postów 35562 Wiek 41 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 150829
jedne badania dotyczą odpowiedzi aminokwasowej drugie insulinowej

logika wskazuje iż hydrolizowane białka to szybsze zrodło aminokwasów niz białka całe, ale osobiscie nie byłbym skłonny dopłacać + 30% za ta "ewentualność"

są jednak osoby które uważają iż sens jest
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2577 Napisanych postów 5114 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 78293
Witam Panowie!
Kurde, ja myslałem że białka różnią się zawartością procentową samego białka, smakiem, renomą i wchłanialnością.

Tutaj taka nagonka że już sam nie wiem.
To czym się różni w takim razie WPC Ostrowii od WPC jakiejś innej, renomowanej firmy?
Podeślijcie mi link proszę o różnicy między białkami, ich produkcją etc. Narazie jem Ostrowie, UNS ECONO, ale jeśli będą jakieś jakościowe (jakie?) różnice, to jestem w stanie zapłacić więcej.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1417 Napisanych postów 35562 Wiek 41 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 150829
obróbka technologiczną produktu końcowego, wpływającą na jego walory organoleptyczne. Np brak emulgatora - bedzie powodować pianę (i gorszą konsystencję), połykanie piany - wzdęcia itp...
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Białko i Aminokwasy.

Następny temat

White flood + Horse Power

WHEY premium