Szacuny
1
Napisanych postów
256
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1703
Witam :)
Mam Dylemat;) Dieta, w toku ,wszystko cacy ;)
Ale, meczy mnie jedno;) Przygotowanie piersi z kurczaka..
Mam pytanie. Lubie na rozne sposoby obrabiac go , albo z bułce tartej ,albo w ciescie , albo w ciescie i płatkach kukurydzianych. I Wszystko smażę w oleju.. Które z tych przygotowan najlepiej pasuje na mase:). Zastanawiałem sie nad Robieniem piersi na parze .. Tylko jak to wyglada? przyprawiam mieso , sól , pieprz , przyprawa itp i co dalej? nie mam zadnej specjalnej maszyny do tego . Jak macie jakis sposob to prosze pisac:) ile to gotowac co i jak:)
Szacuny
22
Napisanych postów
4383
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
43252
zasyp zmielonymi płatkami owsianymi, jak chcesz panierkę.
Na parze ... są specjalne tacki co kosztują może 5zł. Wsadzasz do gotującej się wody (w garnku) i kładziesz kurczaka. Co jakiś czas sprawdzasz czy jest ok przecinając go i patrząc czy jest gotowy.
Szacuny
1
Napisanych postów
256
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1703
czym je zmielic?:) bo mam te gorskie. Jaki powinien byc kurczak ktory jest gotowany na parze zeby wiedziec czy jest juz dobry. no i ile czasu powinien sie gotowa tak plus minus
Szacuny
13
Napisanych postów
861
Wiek
32 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
17394
Ja wrzucam na patelnie teflonowa 800g miesa przykrywam, przychodze za 10min podziabie lyzka drewniana, przychodze za 10min i gotowe. Oczywiscie patelnia juz lekko rozgrzana i wszystko na malym ogniu sie dusi.
Szacuny
22
Napisanych postów
4383
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
43252
ciężko ocenić, zależy od tego na jakim ogniu będzie garnek i nie zapomnij przykryć garnka. Będzie gotowa, jak nie będzie różowa w środku. Zmiel młynkiem, blenderem lub rozdrobnij w moździerzu