POSIŁEK I (9:30)
2 jajka
3 kromki chleba razowego
30-50g orzechów włoskich
witamina C
B-24,1 T-43,6 W-29,3
POSIŁEK II (12:00)
musli 60g
mleko 300ml
2 jajka
jabłko
B-34,7 T-28,7 W-46,6
POSIŁEK III (14:30)
pierś z kurczaka 150g
kasza gryczana 50g
oliwa 15ml
ogórek zielony, surowy
witamina C
tran 5ml
B-38,5 T-23,8 W-32,7
POSIŁEK IV (17:00) - posiłek przedtreningowy
kasza gryczana 20g
20g rodzynek
pierś z kurczaka 150g
B-35,2 T-3 W-25,6
TRENING (18:00-18:30 do 19:00-19:30)
POSIŁEK V (20:00) - posiłek potreningowy
mleko 100ml 2%
łyżka miodu +
WPC 15g
banan
B-17,4 T-3,2 W-32,8
POSIŁEK VI (22:00)
twaróg półtłusty 40g
oliwa 10ml
magnez+B6, cynk
B-7,5 T-12,8 W-1,5
Co wynosi:
B - 157,4g =~ 629,6 kcal
T - 115,1g =~ 1035,9 kcal
W - 168,5g =~ 674 kcal
=~ 2339,5 kcal
Wstępnie obliczyłem wartości odżywcze oraz moje zapotrzebowanie używając programu w excelu:
Dziennik Posilkow VITALMAX v4.32.
Przyjąłem :
2,0g białka/kg masy ciała
1,5g tłuszczy/kg masy ciała
1,8g ww/kg masy ciała
Czy przyjąłem dobre wartości?
Moje zapotrzebowanie [kcal] - 2697 kcal
W tym:
białka [g] - 188g =~ 752 kcal
tłuszcze [g] - 141g =~ 1269 kcal
ww [g] - 169g =~ 676 kcal
Deficyt wydaje się trochę za duży
[2697 - zapotrzebowanie] // [2339,5 - z diety]
Różnica = [57g] =~ 357,5 kcal
W tym:
białka [g] - 30,6 =~ 122,4 kcal
tłuszcze [g] - 25,9 =~ 233,1 kcal
ww [g] - 0,5 =~ 2 kcal
Obcinałem węgli ile mogłem, jakieś sugestie?
Dodałem białko serwatkowe, żeby trochę podwyższyć wartość dostarczanego białka
Nie mam pomysłu na tłuszcze, znowu zwiększać porcje oliwy?
A może zostawić tak jak jest?
Zmieniony przez - Masterion w dniu 2010-02-08 12:44:07