1\ Płatki owsiane - 200g
2\ Twaróg chudy - 500g
3\ Białka z jaj - 10 sztuk
4\ Żółtka z jaj - max. 2 (nie więcej, bo bardzo ciasto rośnie)
5\ Rodzynki - 100 g
6\ Wiórki kokosowe - 40-50 g
7\ Białeczko w proszku (w zależności od upodobań), ja daje ok 100g
8\ Dla fajne zapachu można dać z 4 ml aromatu do ciast
Przygotowanie:
1\ Mielimy płatki owsiane na proch
2\ Potem do naszego prochu dodajemy białko z jaj i cały twaróg i robimy mix
3\ Lecą żółtka/żółtko
4\ Następnie do naszego mixu, dodajemy białeczko w proszku, rodzynki i ponownie mix
5\ W dalszej kolejności lecą wiórki kokosowe i aromat i dalej miksujemy
6\ Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia przelewamy nasze dzieło
7\ Wstawiamy następnie do pierkarnika (180 stopni + termoobieg)
8\ Pieczemy przez 30 min
9\ Po upieczeniu wyciągamy i czekamy aż ostygnie
10\ Po ostygnięciu kroimy w drobne kawałki i mamy gotowe batoniki na szybki posiłek w trakcie dnia
ps. Ja nie jestem zbytnim zwolennikiem cukru, więc dla niektórych może być to za mało słodkie, więc trzeba próbować na sobie