Szacuny
2
Napisanych postów
414
Wiek
36 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
3783
Zobaczę może mi pomoże ten system. Na razie wpadłem na inny pomysł. Robienia z wiórek małych kulek wielkości połowy paznokcia małego palca i połykania ich z woda xD.
Ale czekam na wszelkie sugestie.
Jak dotknąłem Cie moim komentarzem, pomyśl się o tym że tylko moje zdanie...
Szacuny
4
Napisanych postów
217
Wiek
35 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
11724
Jak masz blender i robisz szejki (green smoothie) to możesz do nich dorzucać. Inne rozwiązanie to jakieś wymyślne przepisy, ale o znajdziesz już na www.surawka.republika.pl Tak jeszcze zapytam - od jak dawna odżywiasz się w ten sposób i skąd motywacja do tego typu diety/sposobu życia?
Szacuny
4
Napisanych postów
217
Wiek
35 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
11724
@koles08 Olej kokosowy w temp. pokojowej jest w stanie skupienia stałym, więc do kielona go sobie nie wleje, dopiero po podgrzaniu/rozpuszczeniu - ale kto by się w to bawił, w dodatku pilnując temp. aby tego tłuszczu nie przegrzać i nie zniszczyć tego co wartościowe.
Widzę, że KLINKU mnie uprzedził ;]
Zmieniony przez - meriadoc w dniu 2009-05-18 09:22:06
A najogólniej odżywiam się od 8 dni. Motywacje czerpie z efektów. Regeneracja znacznie lepsza, samopoczucie w porządku. Waga -4 kg pas -8/9 cm.
Co do tamtych przepisów są fajne, czytałem je. Ale one zakładają podgrzanie oleju aż osiągnie konsystencje cieczy,lub zakupienie go w takiej formie.
U mnie obróbka termiczna nie wchodzi w gre. =/
Jak dotknąłem Cie moim komentarzem, pomyśl się o tym że tylko moje zdanie...
Szacuny
4
Napisanych postów
217
Wiek
35 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
11724
Zaraz przejrzę twój dziennik. A co do obróbki termicznej to nie możesz po prostu przekroczyć 40 stopni C. Wkładasz ilość tłuszczu jaka cię interesuje to szklanki, zanurzasz ją w naczyniu z cieplą wodą i zaraz ci się olej rozpuszcza.
Szacuny
2
Napisanych postów
414
Wiek
36 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
3783
Z tego co pamiętam by woda wrzała trzeba ją podgrzać do 100c. Więc jeżeli taką temperaturę osiąga w czajniku eklektycznym lub chociaż o polowe mniejszą (a to nie możliwe bo wydziela się z niego para) to i tak za dużo. Gotowanie maź 35-40c wchodzi w grę.
Właśnie problem z wystawieniem na słońce, gotowaniem wiąże się z brakiem możliwości kontroli temperatury oleju =/
[edit] na razie z braku rozwiązania wrzuciłem łyżkę do sałatki ale tak się nie da - od 31 minut modlę się nad miską sałatki a wciąż mam połowe=/
Zmieniony przez - KLINKU w dniu 2009-05-18 09:31:51
Jak dotknąłem Cie moim komentarzem, pomyśl się o tym że tylko moje zdanie...
Szacuny
4
Napisanych postów
217
Wiek
35 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
11724
Nie gotuj, wlej cieplejsza wodę z kranu do większego naczynia, do mniejszego wrzuć pożądaną ilość oleju, wstaw do większego i powinno po pewnym czasie się roztopić.