SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

pulpety wołowe w sosie pomidorowym

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 18037

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 95 Napisanych postów 16770 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68752



potrzebne składniki




tak ma wygladac gotowa masa z niej formujemy pulpety




wrzucamy na gorąca wode




tak wyglada gotowe

składniki:
mięso wołowe(ja dałem gulaszowe moze byc udziec lub wieprzowina/drob) zmielone ok.500g
1 pomidory w puszce
1 duża cebula
1 marchewka duza
1 seler mały
1 mały por
3-4 zabki czosnku
1 jajko
przyprawy:bazylia,oregano,pieprz,sol,majeranek,papryka,wegeta ok.1-2łyżki
1 plaska lyzka maki ziemniaczanej



stawiamy na gazie garnek z woda,dodajemy wegete a nastepnie marchew,selera trzemy na tarce,cebule,pora,czosnek drobno kroimy dodajemy wszystko do miesa,wbijamy jajko,doprawiamy i wyrabiamy,potem formujemy male pulpeciki i wrzucamy na gotujaca wode gotujemy az beda dobre ok.30-40min nastepnie dodajemy zmiksowane pomidory gotujemy ok.5min nastepnie mąke rozrabiamy z woda i dodajemy do sosu czekamy ok.3min az zgestnieje i zagotuje sie gasimy doprawiamy bazylia,oregano,pieprzem i podajemy z kasza/ryzem/makaronem i surowka

z tej ilosci wyjdzie ok.15pulpetow w zaleznosci jakiej wielkosci zrobimy

W 100g pulpetow ok.
B 15g
T 4g
WW 3g z warzyw

podane z ryzem prabolicznym i sałatka








Zmieniony przez - koles08 w dniu 2009-01-14 17:59:01

Zmieniony przez - koles08 w dniu 2009-01-14 18:00:50

Zmieniony przez - koles08 w dniu 2009-01-14 18:02:23

Zmieniony przez - koles08 w dniu 2009-01-14 18:04:00

Zmieniony przez - koles08 w dniu 2009-01-14 18:04:28
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 95 Napisanych postów 16770 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68752
polecam ostanio znow robilem pyszne
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
ciekawe
mieso wołowe mielona nie ma więcej smalcu czasem?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 95 Napisanych postów 16770 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68752
to jest dobrej jakosci mieso malo co tluszczu mozna zmielic udziec lub np.wieprzowine
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 48 Napisanych postów 4505 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 35524
na lekki obiad ok i ładnie wygląda tak podane
SOG 4 YOU !
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 2407 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 37030
Muszę tego spróbować. Ślinka leci :)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dobra sałatka

Następny temat

wątróbka ze szpinakiem i cebulką

WHEY premium