...
Napisał(a)
Mam do was pytanie, poniewaz nie moge znalezc odpowiedzi na to pytanie. Czy w dni nietreningowe na obiad tez dawac ryz brazowy czy moze byc bialy?? z gory dzieki za odp.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Dawaj brazowy, nie jest pozbawiony witamin i mineralow oraz ma nizszy indeks glikemiczny.
...
Napisał(a)
Mozesz dac tez paraboliczny jak nie lubisz brazowego (jak ja)
HST power!!!
"niech nienawidzą- byle by sie bali"
http://www.sfd.pl/Lager90/BLOG/W_Drodze_Na_Plaze_fotki_s.33,_filmik_str.36-t459544.html - Mój blog;]
...
Napisał(a)
Ok, dzieki...a tak poza tym to kiedy mam wazyc ryz, rzed czy po ugotowaniu, bo dzisiaj zaobserwowalem, ze to dosc znaczna roznica??
...
Napisał(a)
wszysko oczywiscie wazymy przed obróką,zarowno ryze/kasze/platki jak i mieso
...
Napisał(a)
podłącze sie do tematu dlaczego jest tak duza róznica podczas gotowania ryżu brazowego/białego
braz 30min
biały 10min
braz 30min
biały 10min
http://www.sfd.pl/Raptacz1/Dziennik_Treningowy/TS/SIŁA!/125str-t437206-s6699.html#eot
"Sraj się na ryj" Czarek M.
"Tam sięgaj, gdzie wzrok nie sięga"
...
Napisał(a)
"Podstawową operacją przerobu ziarna zbóż na kasze jest obłuskiwanie, tj.pozbawianie częsci zewnętrznych ziarna (okrywy owocowo-nasiennej).Dalsze zabiegi w procesie produkcji kaszy to: polerowanie krojenie obraczanie prazenie czy tez obrobka hydrotermiczna.dobór i intensywnosc stosowanych zabiegow wynika z rodzaju oraz typu kaszy,jaki mamy uzyskac.Od tego uzalezniona jest wartosc odzywcza kaszy.im mniej częsci zewnetrznych ziarna (popularnie zwanych otrębami) usunięto w procesie produkcyjnym tym wiecej skladnikow mineralnych,witamin i blonnika zawiera kasza.intensywnosc obrobki hydrotermicznej moze skrocic czas gotowania kaszy,ale jednoczesnie spowodowac obnizenie zawartosci witamin w porownaniu z ich zawartoscia w ziarnie"
Uff mam nadzieje ze ten fragment ci wszystko wyjaśnił,wszystko zalezy od tego jak bardzo produkt jest przetworzony,im mniej przetworzony tym dluzej sie gotuje.
źródło:
"Czy wiesz co jeść?"
praca zbiorowa pod redakcją Hanny Wysockiej i Ireny Ozimek
Uff mam nadzieje ze ten fragment ci wszystko wyjaśnił,wszystko zalezy od tego jak bardzo produkt jest przetworzony,im mniej przetworzony tym dluzej sie gotuje.
źródło:
"Czy wiesz co jeść?"
praca zbiorowa pod redakcją Hanny Wysockiej i Ireny Ozimek
...
Napisał(a)
heheh :]
dzieki za wyczerpującą wiadomosc i przetworzenie jej na prostą;]
Czyli ryz brazowy wychodzi ze zdrowszy
dzieki za wyczerpującą wiadomosc i przetworzenie jej na prostą;]
Czyli ryz brazowy wychodzi ze zdrowszy
http://www.sfd.pl/Raptacz1/Dziennik_Treningowy/TS/SIŁA!/125str-t437206-s6699.html#eot
"Sraj się na ryj" Czarek M.
"Tam sięgaj, gdzie wzrok nie sięga"
Polecane artykuły