SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Sezon ogórkowy

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 9141

Ankieta

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51560 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
zainteresowanie marne, ale wrzucę jeszcze kilka ...

6.
Intensywność treningu jest ważniejsza od jego objętości. Gdy masz do wyboru zmniejszyć podnoszony ciężar lub zmniejszyc liczbę serii - zmniejsz liczbę serii.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51560 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
7.
Lato to sezon grillowania. Badania wykazują iż grilowane mięso zawiera czynniki rakotwórcze. Można się jednak przed nimi bronić zażywając dawkę witaminy C tuż przed przystąpieniem do spożycia ukochanej karkówki z grilla. Witamina C wiąże azotany z przypalonego mięsa co zapobiega powstawaniu w żołądku trujących nitrozamin.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51560 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
8.
Gdy masz problem z oderwaniem od ziemi ciężaru w martwym ciągu może ci pomóc drobne oszustwo własnego układu nerwowego. Stań na podwyższeniu około 15 cm nad podłogą i z takiej pozycji wykonaj kilka serii martwych ciągów z mniejszym ciężarem. Następnie w miarę szybko wróć do większego ciężaru podnoszonego normalnie (stojąc na podłodze) - ciężar wyda się znacznie lżejszy i powinien dać sie podnieść!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51560 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
9.
Możesz ćwiczyć mięśnie brzucha setkami czy tysacami powtórzeń ale jeśli pokrywa je tłuszcz i tak nie zobaczysz kratki na swoim brzuchu. Żadne badania nie potwierdzają iż wykonywanie nawet setek spięć dziennie zwiększa lokalne spalanie tłuszczu na brzuchu. Aby uzyskać kratke musisz się skupić na diecie, aerobach i racjonalnym treningu całego ciała.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51560 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
10.
Gdy pragniesz wyraźnie poprawić wygląd określonej partii ciała lub siłę w jednym określonym ćwiczeniu zwiększ dwukrotnie liczbę serii wykonywanych na tą partię mięśniową w tygodniu, ale zmniejsz liczbę serii we wszystkich pozostałych ćwiczeniach na inne partie ciała o 40%.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51560 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
ad. 3

Uka - jednak porcja to po prostu angielskie "one cup" czyli tyle ile wchodzi w szklankę (błagam nie pytaj w jaką szklankę hrhr - w zwykłą, 250 ml )

Taśka - absolutnie nie ma nic zakazanego - po prostu im owoc ma więcej cukrów prostych na tym mniejszą porcję można sobie pozwolić (ale to też zależy od typu diety, pory dnia, i okoliczności - np. po intensywnym treningu można pozwolić sobie na więcej). Niemniej jednak wiadomym jest że im bardziej trzymamy sie zasad, tym lepsze i szybsze mamy efekty - z drugiej strony jednak nie dajmy sie zwariować!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51560 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
ad. 10 oczywiście przez poprawić wygląd rozumiemy rozbudowę mięśni a nie odtłuszczenie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51560 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
ad. 7 co ciekawe, podobnie działa rozmaryn ale nie łykany osobno a uzywany jako dodatek do mięs, szczególnie w postaci sproszkowanej do hamburgerów
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 26 Napisanych postów 2510 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 10258
Ekhm... "cup" to AFAIK filizanka, a ta ma 200 ml

"Go ahead, make my day..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51560 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
muszę niestety Cię zawstydzić

1 Cup = 0.236588 dm3 czyli niemal ćwierć litra

taki jest oficjalny przelicznik w układzie miar i wag hehe
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

kasza

Następny temat

bialko i ww

WHEY premium