SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Przemysław Górynowicz - przygotowania na sezon 2024 / 2025 / Sopot 2023 strona 1835

temat działu:

Przygotowanie do zawodów

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3419913

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 14985 Napisanych postów 31298 Wiek 36 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 211958
Piersi z kury tez długo leżą na kichach wzdęcia itd , smażone to samo . Jak je " dusze " tak z 1-1.15 h to zero dyskomfortu . Dużo lepiej to trawi . Ostatnio czasu nie milem po 45 min zjadłem . Już zrobione były wiadomo , ale problem ten sam .
Wołowinę tez dusze , nie jako stek . Wchodzi aż miło . Teraz w 5 posiłkach mam mięso typowo i jest elegancko . 1 dziennie enzymy biorę , gdzie kiedyś to leciałem dość sporo plus iberogast jakieś ziółka , herbatki na trawienie itd

omerta 2

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2722 Napisanych postów 8344 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 100280
Ja zauważyłem, że jak duszę mięso to lepiej się trawi niż smażona kura.

Kompleksowe prowadzenie online.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1323 Napisanych postów 1407 Wiek 30 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 51615
Też zacząłem gotować na zmianę z pieczeniem w tym worku foliowym i faktycznie, przy przerabianiu ponad kilograma lżej na flakach się zrobiło. Ale indyk czy kura 1,5h? ? TO jest 20-30minut max w 180*C, lub max 15minut we wrzątku, później to wiórki się robią.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
prz1993 Zawodnik IFBB
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 21512 Napisanych postów 30767 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 870186
Kiedyś piekłem właśnie, ale to jak Wojmir pisze 20 min jakoś zawsze. Nie pamiętam w sumie czy było lepiej. Ale może znowu spróbuję. Na duszenie 1,5h to czasu bym nie miał.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1323 Napisanych postów 1407 Wiek 30 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 51615
Polecam te worki foliowe, rękawy do pieczenia, czy jakoś tak.
Generalnie jeszcze warto dodawać dużo przypraw, bo one też potem pomagają to trawić.
A co do gotowania, to kura czy indyk nawet w 12minut średniej wielkości piersi dojdą i pozostaną soczyste, jak się zostawi na 1,5h to wyciągnie się wiór jak z rosołu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 14985 Napisanych postów 31298 Wiek 36 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 211958
Ja mam indukcję . Turaj osiągnąć temperaturę odpowiednia to powodzenia . Daje do woka wody nie za wiele . Wkładam piersi czy wołowinę , przyprawy co chce itd przykrywam daje średnia moc i się robi . Mi takie służy , czasu tez mam , żeby tak przyrządzić wiec się tego trzymam . W piekarniku jak robiłem/robię to tez dość dlugo trzymam . Rękawa długo nie używałem obadam na dniach .

Taki finał .
Sorry za spam




1

omerta 2

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2511 Napisanych postów 2358 Wiek 27 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 77161
Ja od pewnego czasu robie kurę na „wojtka” tzn do wrzącej wody wrzucam kurę/indyka daje kucharka lub combo papryka wędzona, sól, cynamon ile kg tyle minut typu 1.5-15min, 2.0kg - 20min i szama na kilka dni zrobiona :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
prz1993 Zawodnik IFBB
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 21512 Napisanych postów 30767 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 870186
Nie no tak to bym nie przełknął Ale az mi sie stare czasy przypomnialy, jak szykowałem się do debiutow. Kasy nie bylo, czasu tez zero, i często 5x dziennie szedł posilek ryz bialy + watrobka wlasnie tak przyrządzana Ale makro sie zgadzało No ale ta kura Mesji w pyte wyglada
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3202 Napisanych postów 5126 Wiek 37 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 119909
Ja tam głównie grilluje na Optigrillu z Tefalaega polecam. Soczyste w środku, nie wysuszone. Głównie indyka bo często teraz w promkach ale i pierś z kury często idzie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 14985 Napisanych postów 31298 Wiek 36 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 211958
Przemo a jak smakuje

4

omerta 2

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pierwszy start - nabór do kategorii Bikini Fitness

Następny temat

SFD Team - Łukasz Modzelewski - przygotowania do sezonu 2018

WHEY premium