Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6518
Napisanych postów
36026
Wiek
45 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
679702
Ja bym nie stawiał znaku równości między miodem i cukrem. Owszem pewnie co do kaloryczności to jedna chwała. Ale taki dobry miód ma w swoim składzie jeszcze inne substancje, które na pewno powodują, że wygrywa miód.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
4304
Napisanych postów
17985
Wiek
36 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
282905
Owszem ma, miod jest zdrowszy Ale traktowanie miodu jako zdrowego zamiennika cukru to nieporozumienie. Jak ktos chce jwsc zdrowiej i zamieni cukier na miod, to korzysci z tego bedą praktycznie żadne
Szacuny
24264
Napisanych postów
25217
Wiek
35 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1020281
bziubzius
Owszem ma, miod jest zdrowszy
Ale traktowanie miodu jako zdrowego zamiennika cukru to nieporozumienie. Jak ktos chce jwsc zdrowiej i zamieni cukier na miod, to korzysci z tego bedą praktycznie żadne
I to cukier i to cukier, z tym że miód może powodować mniejsze wahania cukru we krwi.
Szacuny
1990
Napisanych postów
5138
Wiek
43 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
72466
Ale ja nie pisałam, że traktuję miód jako zdrowy zamiennik cukru... Używam bo lubię espresso z posmakiem miodu, które dość często piję chłodne... Resztę typów kaw czy herbat pije bez dodatków. Tak samo robię potrawy na słodko, których niczym nie dosładzam. Próbowałam wszystkich możliwe słodziki i wygląda na to, że się nie przekonam, czuję z nich dziwne posmaki...
Zmieniony przez - Julietta w dniu 2020-04-10 18:48:17