SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Cukinia faszerowana 2019

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1334

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 373 Napisanych postów 732 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 16921
Składniki

- 2 duże cukinie
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- puszka fasoli czerwonej
- ugotowane zmielone mięso (ja użyłem 2 golonek z indyka)
- 2 torebki kaszy (u mnie mieszanka bulgur, pęczak, soczewica)
- litr bulionu (np. rosół)
- ser na wierzch (żółty/cheddar/mozarella)
- przyprawa do indyka, papryka słodka i wędzona, tymianek, chilli cayenne, kumin, ziele angielskie, liść laurowy
- masło klarowane

Przygotowanie

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Cukinię obieramy ze skóry, przekrajemy na pół i wydrążamy środek. Jako że cukinię są długie to polecam przekroić na pół wszerz. Środek posypujemy solą i wkładamy na blasze pokrytej papierem do pieczenia do piekarnika na 30 minut.

Cebulę i czosnek kroimy drobno i podsmażamy na maśle klarowanym. Wlewamy bulion, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, a następnie wsypujemy kaszę i gotujemy przez czas podany na instrukcji kaszy. Pod koniec gotowania dodajemy pozostałe przyprawy i mięso mielone oraz fasolę czerwoną. Co jakiś czas trzeba zamieszać. Składniki powinny wchłonąć bulion.

Upieczona cukinia puściła wodę. Zmieniamy papier do pieczenia, faszerujemy cukinię, kładziemy plasterki sera lub ścieramy i wkładamy do piekarnika jeszcze na 10 minut.





Zmieniony przez - 4mass w dniu 2019-08-14 15:38:17
3
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Szacuny 11391 Napisanych postów 72666 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 958377
uwielbiam cukinię w takiej postaci, trzeba będzie zrobić na dniach
wygląda zacnie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
bardzo apetycznie wygląda, ja robię zazwyczaj farsz nawinie, albo to co do makro pasuje, ale fakt, że z mięsem mielonym chyba najlepsze zawsze
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kokosowe babeczki z borówkami

Następny temat

Jak obliczyc?

WHEY premium