Zmieniony przez - daniel98765 w dniu 2019-03-21 03:43:41
...
Napisał(a)
Witam, szybkie pytanie, zawsze spożywam oliwę z oliwek na zimno a czy będzie wporzadku jak od czasu do czasu dodam do smażenia? Np na dwa powoli wychodzi mi ok 50 ml oliwy i czy mógłbym ją wlać na patelnie i na tym usmażyć ryż czy tak się tego nie obejdzie? Bądź jakieś inne źródło typu masło klarowne smalec czy coś takiego ? Nigdzie nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi. Pozdrawiam
Zmieniony przez - daniel98765 w dniu 2019-03-21 03:43:41
Zmieniony przez - daniel98765 w dniu 2019-03-21 03:43:41
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Wychodzi na to że ja jestem wyjątkiem :) chociaż w sumie też praca jest taka że i jeść się nie chce za mocno ;)
...
Napisał(a)
Można smażyć na oliwie z oliwek, ale sensownej ilości, a nie 50ml. Poza tym warto na smalcu, oleju kokosowym, maśle klarowanym.
https://potreningu.pl/articles/5147/oliwa-do-smazenia-czemu-nie
https://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia
https://potreningu.pl/articles/5147/oliwa-do-smazenia-czemu-nie
https://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia
1
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Tuszczu używaj do mięsa a nie podsmażania ryżu, akurat to krótki proces nic się nie stanie. Poza ty np oliwa z oliwek ma specyficzny smak i ryż raczej słabo smakuje z nią
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Jasne, w sumie też nie wyobrażam sobie do dwóch porcji ryżu dodać 50 ml oliwy gdyż później by smakował jak ta Oliwa a nie ryż ale to był tylko taki przykład ;) bardziej mi chodziło o to czy po podgrzaniu nie traci swoich wartości, bo np ryż na maśle jest całkiem sympatyczny w smaku i tak się zastanawiałem czy można w ten sposób dodawać tłuszcze ;)
...
Napisał(a)
zalezy od praktyki, czy każdy posiłek tak będziesz robił, czy np od czasu do czasu
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Nie, od czasu do czasu, nie przeszkadza mi picie oliwy a tymbardziej spożywanie orzechów bądź innych źródeł ale od czasu do czasu bym wprowadził coś nowego
...
Napisał(a)
Urozmaicaj więc źródła tłuszczów w diecie. Używaj jak najbardziej do smażenia, ale najlepiej minimalną niezbędną ilość. Reszta na zimno.
1
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
O to mi właśnie chodziło, zazwyczaj są ta ryby tłuste, Oliwa z oliwek bądź orzechy ale od czasu do czasu np raz na tydzień myślę zrobić ryż na takim maśle czy tam jajecznice. Wcześniej używałem też oleju kokosowego i w sumie nadal używam tylko rzadziej bo coś tam ostatnio czytałem że nie jest zbyt zdrowy
...
Napisał(a)
Olej kokosowy jest jak najbardziej zdrowy stosowany w zdrowej diecie. W przypadku dodawania go do złej diety jak najbardziej może wpłynąć negatywnie.
1
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Dietę mam zdrowa, jem czysto i wszystko jest ok. Z efektów jestem zadowolony, ale jeszcze długa droga przedemna bo jeździłem rok na tirach za granicę i niestety dużo fatu wpadło, teraz jestem codziennie w domu więc w końcu mogę się ogarnąć. dzięki ;)
Polecane artykuły