SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Oliwa z oliwek

temat działu:

Szybkie pytania bez logowania

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 971

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 72 Napisanych postów 888 Wiek 5 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 8496
Witam, szybkie pytanie, zawsze spożywam oliwę z oliwek na zimno a czy będzie wporzadku jak od czasu do czasu dodam do smażenia? Np na dwa powoli wychodzi mi ok 50 ml oliwy i czy mógłbym ją wlać na patelnie i na tym usmażyć ryż czy tak się tego nie obejdzie? Bądź jakieś inne źródło typu masło klarowne smalec czy coś takiego ? Nigdzie nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi. Pozdrawiam


Zmieniony przez - daniel98765 w dniu 2019-03-21 03:43:41
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 72 Napisanych postów 888 Wiek 5 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 8496
Wychodzi na to że ja jestem wyjątkiem :) chociaż w sumie też praca jest taka że i jeść się nie chce za mocno ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6266 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Można smażyć na oliwie z oliwek, ale sensownej ilości, a nie 50ml. Poza tym warto na smalcu, oleju kokosowym, maśle klarowanym.

https://potreningu.pl/articles/5147/oliwa-do-smazenia-czemu-nie
https://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia 
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17706 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Tuszczu używaj do mięsa a nie podsmażania ryżu, akurat to krótki proces nic się nie stanie. Poza ty np oliwa z oliwek ma specyficzny smak i ryż raczej słabo smakuje z nią
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 72 Napisanych postów 888 Wiek 5 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 8496
Jasne, w sumie też nie wyobrażam sobie do dwóch porcji ryżu dodać 50 ml oliwy gdyż później by smakował jak ta Oliwa a nie ryż ale to był tylko taki przykład ;) bardziej mi chodziło o to czy po podgrzaniu nie traci swoich wartości, bo np ryż na maśle jest całkiem sympatyczny w smaku i tak się zastanawiałem czy można w ten sposób dodawać tłuszcze ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 72 Napisanych postów 888 Wiek 5 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 8496
Dzięki domer za artykuły, już wszystko wiem, pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17706 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
zalezy od praktyki, czy każdy posiłek tak będziesz robił, czy np od czasu do czasu
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 72 Napisanych postów 888 Wiek 5 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 8496
Nie, od czasu do czasu, nie przeszkadza mi picie oliwy a tymbardziej spożywanie orzechów bądź innych źródeł ale od czasu do czasu bym wprowadził coś nowego
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6266 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Urozmaicaj więc źródła tłuszczów w diecie. Używaj jak najbardziej do smażenia, ale najlepiej minimalną niezbędną ilość. Reszta na zimno.
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 72 Napisanych postów 888 Wiek 5 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 8496
O to mi właśnie chodziło, zazwyczaj są ta ryby tłuste, Oliwa z oliwek bądź orzechy ale od czasu do czasu np raz na tydzień myślę zrobić ryż na takim maśle czy tam jajecznice. Wcześniej używałem też oleju kokosowego i w sumie nadal używam tylko rzadziej bo coś tam ostatnio czytałem że nie jest zbyt zdrowy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6266 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Olej kokosowy jest jak najbardziej zdrowy stosowany w zdrowej diecie. W przypadku dodawania go do złej diety jak najbardziej może wpłynąć negatywnie.
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 72 Napisanych postów 888 Wiek 5 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 8496
Dietę mam zdrowa, jem czysto i wszystko jest ok. Z efektów jestem zadowolony, ale jeszcze długa droga przedemna bo jeździłem rok na tirach za granicę i niestety dużo fatu wpadło, teraz jestem codziennie w domu więc w końcu mogę się ogarnąć. dzięki ;)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Cofnąłem się w rozwoju na siłowni

Następny temat

Lipaza

WHEY premium