SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pytanie o budyń

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2725

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 44 Napisanych postów 89 Wiek 31 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 2937
Czołem. Jak myślicie (lub czy ktoś próbował i wie) czy jak dodam z miarke (bądź dwie) bialka razem ze zwykłym budyniem, do gotującego się mleka (może dac trochę więcej mleka niż normalnie?), to budyń wyjdzie bez problemu, czy coś może się skiepścić?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14676 Napisanych postów 53181 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400650
Nic się nie stanie. Jeśli tylko dobierzesz dobrze proporcje. Ludzie dodaja odżywki białkowe do ciastek i je pieką, do naleśników i je smażą, więc i tutaj nie powinno być problemu

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17703 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Nie wyjdzie Ci ten budyń, białko Ci się zważy, już raz zalałem białko do zbyt ciepłej wody.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1990 Napisanych postów 5138 Wiek 43 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 72466
jak lubisz budyń to polecam ''sugar free pudding'' z AllNutrition, waniliowy jest fajny aleee czekoladowy też daje radę

xxx

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
kiedyś Bzyku robił swoją wersję budyniu
https://www.sfd.pl/post-p17985117.html 
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 152 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 8787
anubis84
Nie wyjdzie Ci ten budyń, białko Ci się zważy, już raz zalałem białko do zbyt ciepłej wody.


A nie jest to czasem kwestia wyczucia temperatury? Dla przykładu, jeśli robisz owsiankę i do gotującej dodasz białko, to wyjdzie taka niesmaczna papa z grudkami. Jeśli natomiast poczekasz, aż owsianka przestanie się gotować i odczekasz te 8-10 minut od tego moment, dodasz białko, to normalnie się rozpuści i będzie bardzo smaczna. W przypadku budyniu, wydaje mi się, że będzie podobnie. Jedynie co bym zmienił, to do podstawowego przepisu dodał z 50-70 ml wody (poza samym mlekiem), bo wyjdzie ci zbyt gęsty.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17703 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Nie wiem czy budyn si zrobi jak nie będzie gorące mleko.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 152 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 8787
Owsianka też się nie zrobi bez gorącego mleka ;) Oczywiście chodziło o zrobienie samego budyniu, poczekanie aż trochę ostygnie i dopiero wtedy dodanie białka.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 60 Napisanych postów 148 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 52344
Oczywiście, ze budyn wyjdzie. Rozmieszaj tylko bialko z bydyniowym proszkiem i częścią mleka porządnie i taka mieszanke wlej do gotującej sie reszty mleka. Często tak jadam i zapewniam, ze jest ok.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2447 Napisanych postów 2779 Wiek 54 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 252680
Ja robię od lat budyń z dodatkiem odżywki.Wychodzi gładki, bez żadnych farfocli, chyba,że niedokładnie wymieszam białko z maką ziemniaczaną i mlekiem przed dodaniem tego do gotujacego się mleka. Może niedokładnie mieszasz, a może to kwestia tego, ile białka dajesz i jaka to jest odzywka ? Ja używam własciwie głownie różne smaki Allnutrition i budynie są exstra.

"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Olej kokosowy rafinowany czy nierafinowany

Następny temat

Ciastka Orzechowo - Karmelowe

WHEY premium