Szacuny
5
Napisanych postów
153
Wiek
30 lat
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
4920
Cześć. Tak jak w temacie, czy mogę dodać 1-2x w tygodniu lopatke wieprzowa zamiast kurczaka? Oczywiście kupuję w masarni i zazwyczaj mieloną, bo robię sobie z niej spaghetti. Z wołowiną mi nie smakuje, a z łopatki wieprzowej naprawde jest ok. Patrząc ogólnie na makrosy wygląda dobrze 20g białka w 100g tylko ten je*aby tłuszczyk wasz kochany trochę wysoki, bo 8g na 100g. Będę musiał po prostu zrezygnować z oliwy.
Szacuny
5
Napisanych postów
153
Wiek
30 lat
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
4920
Myślałem może, że takie mięso jest "za ciężkie" na redukcje. Oczywiście, że nie tylko bazuje na kurczaku, ale jest on m pewno w 70% mojej diety. Ile mniej wiecej tłuszczy mogę mieć na redukcji? Teraz mam około 0,8-1,2g na kg masy ciała.
Szacuny
29912
Napisanych postów
27250
Wiek
32 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
384534
tłuszcz na poziomie min. 1g na kg masy ciała, białko 2g na kg masy ciała a reszta z węgli nie ma czegoś takiego jak za ciężkie na redukcje, choć w sumie za ciężka na redukcję to może być czekolada 300g jak wliczasz w makro to korzystaj z różnych źródeł, ja na redukcji praktycznie co drugi tydzień wcinałem w jednym posiłku karkówkę
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
33067
Napisanych postów
23160
Wiek
43 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
278039
Jedz śmialo wszystko co wieprzowe jak cię najdzie ochota - ważne aby bilans się zgadzal , super opcją jest jak kazdy posiłek w ciagu dnia jest inny i zawiera makro z rożnych źródeł .Osobiscie jem wieprzowego miesa +- 200g kazdego dnia
Szacuny
5
Napisanych postów
153
Wiek
30 lat
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
4920
No to już nie będę się zadręczał, czy mnie nie zaleje... ;p Niestety u mnie dieta wygląda tak, że cały dzień jest zazwyczaj jeden rodzaj mięsa czyli jakieś 300-400g. Węgle różne (ryż jaśminowy i basmati, kaasza jęczmiennia, makaron durum). Następnego dnia wpada załóżmy kurczak, nie tylko pierś, wołowina i ryba dosyć często. Podroby też, szczególnie wątróbka, ale jest problem ze zrobieniem jej, bo strasznie dużo oleju muszę dodawać do cebuli, a nie mam jakiegoś dobrego przepisu na nią... Oczywiście warzywa też, zawsze jest surówka jakaś.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
33067
Napisanych postów
23160
Wiek
43 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
278039
Odnosnie oleju do cebuli, mies itp - najłatwiej podsmażyć bez spalenia jest dać produkty na patelnie i przykryć , na małym ogniu niech się duszą pod przykryciem do momentu aż napewno będa gotowe , sciagasz pokrywkę i potem delikatnie wszystko się podsmaża na swoich sokach z duszenia , podsmażasz do momentu całkowitego odparowania soków. Masz efekt prawie jak smażony a bez żadnych tłuszczy dodatkowych