SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

mięso z kurczaka pytanko

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2913

Formularz - Proszę o pomoc

Wiek

Płeć

Cel

Waga

Wzrost

Poziom bf (zdjęcie poglądowe)

Aktywność w ciągu dnia (cały tydzień): (praca/uczelnia/zajęcia domowe? O której trenuję, wstaję, kładę się spać? O której mam przerwy w pracy?)

Uprawiane sporty, częstość i intensywność treningów, staż treningowy, sprzęt którym dysponuję (wyposażenie siłowni)

Stosowane wcześniej diety, ich wpływ na sylwetkę, obecne odżywianie

Stan zdrowia (preferowane badania lekarskie)

Stosowana lub planowana suplementacja

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 107 Wiek 27 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 17775
Czego na kalkulatorze z sfd jak biore mieso z ud kurczaka ze skora i bez skory, to ten ze skora ma ponad 1g bialka mniej ? XD Nie powinien miec on przynajmniej tyle samo albo troche wiecej ? Ale chyba nie mniej, czy jest tam jakis blad czy po prostu ja czegos nie ogarniam ?
I jak samo udo z kurczaka wliczac w kaloryke ? Przypuscmy mam 1 udko 500g i wliczam cale 500g ? No bo czesc to tez jednak kosci sa... Strasznie duzo to kalorii wtedy wyjdzie w jednym takim udku 0,5kg ;)


Zmieniony przez - szprajt w dniu 2018-10-23 21:35:24
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17704 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Jest wszytsko ok, ma mniej białka na 100g produktu, mozę inaczej Bierzesz udko 100g bez skóry masz w nim 80g mięsa bo reszta to kosci, obok masz 100g udek ze skórą gdzie jest 70g miesa 10g skóru i reszta kosci, czyli masz 80g mięsa kontra 70 g mięsa, teraz chyba jasne jest, im mniej mięsa tym mniej białka.


Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2018-10-23 22:56:05

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 107 Wiek 27 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 17775
Czyli jak mam udo 500g surowe to po rozparcelowaniu będę miał jakby 400g bo reszta to kości. Czyli te 400g wliczać do kaloryki?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3035 Napisanych postów 51766 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349858
Jeżeli oczyszczasz udo przed obróbką, to jak usuniesz skórę i kości zważ ile Ci zostało, nie przyjmuj na oko 400g.
W sklepach są też filety z ud.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 33071 Napisanych postów 23163 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 278047
Ja uda zawsze wklepuje po obróbce - nie jem ich codziennie wiec nawet jak jest mała granica bledu to nic się nie stanie . Wybieram gotowane udo z kurczaka ( jesli gotowane duszone) a jeśli z piekarnika to wybieram udo pieczone bez skory .W obu przypadkach ważę całe udo a po zjedzeniu odejmuje pozostałości ( skóry , kości , chrząstki )
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17704 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
W tabelach masz tak podane, udka kurczaka, to jest BTW i kaloryczność udka, i osobno masz mieso z ud kurczaka czyli już bez kości.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 107 Wiek 27 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 17775
no dobra zjadlem te 900g uda z kurczaka po obrobce mi gdzies tak wyszlo... dostarczylem kolo 150g bialka i 60g tluszczy. Z ziemniakow ktore dodalem do tego posilku dostarczylem 70g wegli. Był to 1 posilek w ciagu dnia. Dostarczylem 1300 kcal na 2100 ktore mam w limicie dziennym. Jakie posilki skomponowac by dostarczyc chociaz jeszcze troche wegli a juz nic tluszczy ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3035 Napisanych postów 51766 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349858
Skorzystaj z tych tematów:
https://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. 
https://www.sfd.pl/-t1135440.html-  Źródła białka w diecie. 
https://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. 
1

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17704 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
daj ryz, kasze, jakieś owoc.e.


Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2018-10-24 12:01:51
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6266 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
szprajt
no dobra zjadlem te 900g uda z kurczaka po obrobce mi gdzies tak wyszlo... dostarczylem kolo 150g bialka i 60g tluszczy. Z ziemniakow ktore dodalem do tego posilku dostarczylem 70g wegli. Był to 1 posilek w ciagu dnia. Dostarczylem 1300 kcal na 2100 ktore mam w limicie dziennym. Jakie posilki skomponowac by dostarczyc chociaz jeszcze troche wegli a juz nic tluszczy ?


Z tego co piszesz wynika, że nie masz pojęcia o zbilansowanej diecie. Polecam zapoznać się z jej podstawami: https://potreningu.pl/articles/1300/dieta-prawidlowo-zbilansowana

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Makroskładniki

Następny temat

Nadmiar skóry - Dalsza redukcja

WHEY premium