PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
SprawdźTRENINGI KATOWICE
IG
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
Moderator działu Odżywianie
Szejk może być ciekawą alternatywą, ale nie wiem czy wcisnąłbym w siebie taką zmiksowaną z rana paciaję która czeka w szejku kilka godzin aż ją wypijesz. Raz że zimne, dwa że konsystencja rzadkiego betonu;) No chyba że masz blender w pracy i sobie miksujesz na świeżo;);)
,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".
http://potreningu.pl/articles/4548/fenomen-wafli-ryzowych
http://potreningu.pl/articles/1487/wafle-ryzowe--jesc-czy-unikac
Moderator działu Odżywianie
Możesz mistrzem być jak ja albo wbijać w trumne gwóźdź.
Moze dobrym pomyslem bylyby batony energetyczne samorobki? Mozna ich cala blache upiec - starcza na dlugo i nie ma problemu z przechowywaniem. Co wiecej dobierajac skladniki odpowiednio masz praktycznie nieograniczone mozliwosci czy to smakowe czy w kombinacji makro.
Moderator działu Odżywianie
Zapychanie się waflami ryżowymi nie jest optymalnym rozwiązaniem, gdyż jest to produkt o wysokim stopniu przetworzenia. Zdecydowanie lepszą opcją byłaby odżywka białkowa z owocami, zagryziona orzechami. Niemniej jednak jak Domer wspomniał, kompilacji posiłków może być wiele.
Zmieniony przez - dudee w dniu 2017-10-29 10:10:43
https://www.sfd.pl/[ART]_CO_JEŚĆ_GDY_JESTEŚMY_W_SZKOLE/PRACY__strona_1_i_20-t525889.html
Moderator działu Odżywianie
Nie są natomiast również produktem, który można uznać za wartościowy odżywczo, czy szczególnie zdrowy. Jest to w miarę można by powiedzieć neutralne zdrowotnie - nie przekraczając pewnych ilości - źródło węglowodanów.
No właśnie, ale poza dostarczaniem węglowodanów, nie jest to zbytnio bogaty odżywczo produkt. Zawiera mało witamin i minerałów - w zasadzie witamin to bardzo niewiele, z minerałów głównie mangan, w który ryż jest naturalnie bogaty. Tyle, że mangan jest bardzo pospolitym minerałem w pożywieniu pochodzenia roślinnego. Innymi minerałami są fosfor i magnez, ale nie jakieś powalające ilości, do 10% zapotrzebowania w ~30g (~100kcal).
W przypadku wafli ryżowych najwięcej wartości odżywczych może znajdować się w dodatkach takich jak ziarna.
Jeśli chodzi o akrylamid to powstaje on praktycznie w każdej żywności poddanej obróbce termicznej powyżej 120-130 stopni (zwykle potrzeba powyżej 140 stopni), więc nie jest to jakaś unikalna właściwość wafli ryżowych. Jest jednym z częstych produktów ubocznych reakcji Maillarda, więc nawet świeżo upieczony, domowy chlebek z chrupiącą skórką jest jego źródłem. Także każda żywność poddawana obróbce termicznej w wysokiej temperaturze jest mniej zdrowa.
Zmieniony przez - Arthass w dniu 2017-10-29 11:19:48
Zmieniony przez - Arthass w dniu 2017-10-29 11:21:05
Hey. Don't ever let somebody tell you... You can't do something. Not even me. All right? You got a dream... You gotta protect it. People can't do somethin' themselves, they wanna tell you you can't do it. If you want somethin', go get it. Period.
║Fat-Burners║ http://imgur.com/a/MdOh5 ║Metabolizm║ http://imgur.com/a/bZPkl
║O3║〔ALA〕https://goo.gl/AfZCMd 〔EPA/DHA 〕https://goo.gl/7oiGaQ ║O6║〔LA〕https://i.imgur.com/MJiJchw.png