SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta a praca na zmiany kilka pytań dotyczących diety

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 714

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 27 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 13
Witam mam pytanie dotyczące posiłków na zmianach nocnych.
Zaczynając prace o 22.30 kończąc o 6(np. z poniedziałku na wtorek) mam jeść posiłek ? Jak tak to wliczać go do poniedziałku czy wtorku ?
Obliczyłem, że moje zapotrzebowanie aby schudnąć wynosi 2604 kcla B: 176g T: 66g W: 326g. Waga:110 wzrost 180. Praca fizyczna(mechanik maszyn górniczych)
Wiadomo na czym polega czasami trzeba coś przenieść cięższego przejść kawałek, wysilić sie(trzymanie rąk przez 15 minut w górze nie jest takie łatwe jak sie wydaje:) ) i tak sie zastanawiam czy dobrze jest to policzone, może mam dodać, odjać? Jeszcze chcę dodać 2/3 razy w tygodniu trening siłowy w domu(mam ławke,gryfy etc) czasami raz/dwa na miesiąc basen, jakiś spacer. Jeszcze kilka pytań: czy są jakieś wędliny(sklepowe) które nie będą przeszkadzać diecie czy raczej przyżądzać samemu mięso do kanapek? Czym zastąpić masło w pieczywie? Z góry dziękuję za podpowiedzi
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Jak nie jesteś pewny zapotrzebowania, oblicz go w ten sposób https://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne,_skł._prod._żywnościowych,_%_bf-t276436.html 

Jakim dysponujesz obciążeniem? Masz jakiś plan treningowy? (Jak nie skonsultuj go z chłopakami z działu Trening dla początkujących), co do wędlin sklepowych, jak wpadnie jakaś raz na jakiś czas świat się nie zawali, ale zdecydowanie lepsza wersja jest np.: zapeklowanie schabu, czy karkówki i do piekarnika, zawsze mozna zamrozić i wyciągnąć w razie potrzeby. Masło możesz używać min.82%tł, natomiast pamiętaj o dobrej proporcji omega-3 oraz omega-6.

A co do godzin, jadasz jak masz przerwę i możliwość w pracy, jak nie śpisz w nocy jesz, bez różnicy gdzie wliczysz posiłek, grunt by bilans się zgadzał dzięnny, a nawet tygodniowy.
1

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6265 Napisanych postów 76012 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754743
Pracując w nocy zaczynasz nowy dzień jedzenia. Zjeść wtedy możesz te posiłki, które prześpisz po powrocie z pracy. Ważna jest ilość kcal w skali tygodnia a nie dnia, czy posiłku.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Dokładnie jak poprzednicy wyżej.

Spożycie określonej puli kalorii powinno być liczone w ujęciu tygodniowym.
Chodzi o umiejętne przestawienie godzin przyjmowania posiłków.

http://potreningu.pl/articles/5486/jak-radzic-sobie-z-dieta-pracujac-na-nocne-zmiany
http://potreningu.pl/articles/2398/czy-jedzenie-wieczorem-i-w-nocy-zwieksza-ryzyko-przyrostu-tkanki-tluszczowej 
1
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Tłuszczowo-białkowa redukcja.

Następny temat

Redukcja - Co zmienić?

WHEY premium