SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] MissInvincible w kuchni

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 239380

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214365
Na szybko robione, ale wyszło bardzo smaczne
makaron z soczewicy u mnie będzie często goscił - smaczny i makro bardzo dobre ok 20g białka i 55-60g węgli na 100g

- 100g makaronu z czerwonej soczewicy
- 150g piersi z kurczaka
- mała czerwona cebula
- czerwona papryka
- łyżka koncentratu pomidorowego
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz, ocet z czerwonego wina
- 30g sera feta
- kolendra


Paprykę, cebulę i czosnek posiekać w paski i wrzucić na rozgrzaną patelnię grillową i smażyć przez 2 minuty. Dodać drobno pokrojoną piers z kurczaka, doprawić solą, pieprzem i dalej grillować. Pod koniec dodać dwie łyżki octu winnego.
Makaron ugotować, odlać wodę, dodać kurczaka z warzywami, łyżkę koncentratu pomidorowego, wymieszać i chwilę podsmażyć. Podawać z serem feta i kolendrą.







Zmieniony przez - missInvincible w dniu 25/07/2017 18:12:54
2

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Jeszcze nie widziałam takiego makaronu

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214365
nie jest super popularny ale jak się dobrze poszuka to można znaleźć w całkiem fajnej cenie

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214365
Udka kurczaka faszerowane pieczarkami

Składniki:

- 1kg ud kurczaka (4 sztuki)
- 300g pieczarek
- 1 cebula
- sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek
- masło klarowane

**pieczarek jak najbardziej można dać więcej

Wykonanie:
Uda z kurczaka umyć i natrzeć solą, pieprzem, granulowanym (lub swiezym) czosnkiem i papryką.
Cebulkę drobno posiekać i wrzucić na mocno rozgrzaną patelnię z odrobiną masła klarowanego. W międzyczasie zetrzeć na tarce pieczarki, wrzucić na patelnię i podsmażyć. Dodać sól i pieprz i smażyć aż pieczarki zmiękną a cała woda odparuje.
Skórę na udach podwadzić na całej długosci, uważając żeby jej nie przerwać. Łyżką nałożyć pieczarki pod skórę i równomiernie rozprowadzić.

Do brytfanny nalać pół szklanki wody, ułożyć uda i wstawić do nagrzanego do 190 stopni Celsjusza piekarnika. Piec bez przykrycia 55-60minut.











Zmieniony przez - missInvincible w dniu 26/07/2017 16:41:26
1

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4511 Napisanych postów 35789 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263106
świetne te udka
1

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214365
Bardzo dobre, polecam

Kanapeczki z pulled porkiem. Pulled pork tym razem robiłam w innych przyprawach, można powiedzieć bardziej w stylu azjatyckim, podlałam też białym winem (ok pół butelki).



""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214365
Niezawodna jajecznica

2

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 734 Wiek 27 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 41953
Mam głupie pytanie Jak robisz jajecznicę? Na czym ją smażysz i czym doprawiasz? Twoja jajecznica wydaje się taka kremowa, a moja jest trochę taka sucha, przede wszystkim chyba za bardzo przysmażona.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214365
BlueberryGirl
Mam głupie pytanie Jak robisz jajecznicę? Na czym ją smażysz i czym doprawiasz? Twoja jajecznica wydaje się taka kremowa, a moja jest trochę taka sucha, przede wszystkim chyba za bardzo przysmażona.


Blueberry odeslę Cię do filmiku Jamie Oliver'a bo robię dokładnie jak on w opcji pierwszej ''English scrambled eggs''
Czyli rozbijasz jajka w miseczce, doprawiasz solą i roztrzepujesz. W rondelku rozgrzewasz ok 10g masła (smażysz na niedużym ogniu), wlewasz jajka i mieszasz szpatułką, najlepiej w trakcie zdejmować z ognia, żeby się za szybko nie scięły. Wideo poniżej:
http://www.jamieoliver.com/videos/how-to-make-perfect-scrambled-eggs-3-ways-jamie-oliver/

i to wcale nie jest głupie pytanie, bo jajecznicę, wbrew pozorom, można łatwo schrzanić


Zmieniony przez - missInvincible w dniu 04/08/2017 16:12:01

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214365
Bułeczki, jak się okazało po przeszukaniu działu kuchnia, zrobiłam prawie takie jak Malinka więc linkuję :

https://www.sfd.pl/Bezglutenowe_KETO_bułki_Low_Carb_by_Malinowa-t1129438-s1.html

U mnie : 200g twarogu, 1 jajo, 10g babki jajowatej, 15g siemienia lnianego, łyżeczka proszku do pieczenia, sól i 10g oleju kokosowego







Zmieniony przez - missInvincible w dniu 04/08/2017 16:21:21

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Weekendowe konkursy z kuchnia SFD Styczeń -wyniki

Następny temat

Jajka ze wsi czy z supermarketu cena-jakość?

WHEY premium