Opis
Cechuje się delikatnym, przyjemnym zapachem i smakiem kokosa
Nie zawiera glutenu, lecz zawiera wysoką ilość błonnika
Rekomendowanym diabetykom, alergikom i osobom będącym na diecie bezglutenowej
Mąka kokosowa jest naturalnym źródłem błonnika, w dodatku nie zawiera glutenu. Nadaje się do do pieczenia, przygotowania deserów, może również być użyta jako posypka do lodów ,do sałatek, a także jako panierka. Można ją łączyć z kawą, kakao lub świeżo wyciśniętym sokiem. Doskonale zastępuje zwykłą mąkę w takich potrawach jak np. naleśniki. Mąka kokosowa zawiera wysoką ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych, które korzystnie wpływają na przemiany metaboliczne, a także białko - 19,2 w 100 gramach produktu.
Skład: mąka kokosow
Sposób użycia
Proponujemy wykorzystywać ją jako dodatek do wypieków, deserów, koktajli i jogurtów.
Wartości odżywcze
Porcja 10g
Ilość porcji w opakowaniu 50
Opakowanie 500g
SKŁADNIKI AKTYWNE Mąka kokosowa
Zawartość jednej porcji zaw:
Wartość energetyczna: 34,3 kcal
Tłuszcz 0,81 g
- w tym nasycone 0,72 g
Węglowodany 2,08 g
- w tym cukier 1,87 g
Białko 1,92 g
SKLEP
https://sklep.sfd.pl/MyVita_Mąka_kokosowa-opis35046.html
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]