Składniki:
- 4 jaja
- 130g startej marchewki
- 140g drobno posiekanego ananasa
- 60g mąki gryczanej
- 40g mąki jaglanej
- 40g wheya ciasteczkowego
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- 20g wiórków kokosowych
- 25g czekolady 70%
- stevia do smaku
- cynamon
- łyżeczka sody
Przygotowanie:
1.Jaja ubić do podwójnej objętosci, wymieszać z marchewką i ananasem.
2.Wymieszać suche składniki - mąki, wheya, stevię,cynamon, sodę.
3.Wsypać do masy z jajkami i wymieszać..Dodać wiórki i drobno posiekaną czekoladę i jogurt.
4.Piec w wysmarowanej tłuszczem tortownicy (u mnie o średnicy +/- 19cm) w około 160 stopniach do suchości patyczka.
Wartości:
Kcal 1 195,7
B 75,1
T 52,8
W 105,1
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html