SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 245025

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1883 Wiek 49 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 21543
widocznie szukalem innej nazwy tematu i to przeocczylem :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2730 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 78145
czy rozpuszczone białko w mleku będzie dobre po około 3h na dworzu?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17681 Napisanych postów 132075 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460293
Nic mu nie będzie co innego w lato gdy byś trzymał.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2730 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 78145
dzieki, jeszcze jedno pytanie, 1 raz kupilem dzisiaj lososia w kaufie na promocji, jak go przyrzadzic? np takiego duszonego na patelni w folii aluminiowej, czym przyprawic? ile czasu dusic ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 18 Wiek 38 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1579
Witam serdecznie. bardzo proszę o pomoc. Jeśli ktoś posiada to proszę o wrzucenie jakiegos fajnego sprawdzonego przepisu na bułeczki orkiszowe. Dziękuje.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17681 Napisanych postów 132075 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460293
fighter7 ja bym go usmażył na masełku klarowanym, w folii się może rozgotować, rozumiem że masz całego a nie filet, jak tak to natrzyj w środku masełkiem, czosnkiem, pietruszki możesz dać zielonej natki, czy koperku i skropić cytrynką. Z 6 min na jedną stronę mu starczy.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
fighter7
dzieki, jeszcze jedno pytanie, 1 raz kupilem dzisiaj lososia w kaufie na promocji, jak go przyrzadzic? np takiego duszonego na patelni w folii aluminiowej, czym przyprawic? ile czasu dusic ?


Sól, pieprz, sok z cytryny-ja często dodaje odrobinkę miodu.
Z duszeniem rożnie bywa, ale 20 min będzie ok myślę

Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-01-31 10:27:20
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 2619 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 36108
Dziś byłem w osiedlowym mięsnym i wziąłem 450g wołowiny mielonej - będę robił burito. Gdy spytałem się jaka to część wołowiny, to mi powiedzieli, że jest to 'zad'. Czy ma to jakąś inną nazwę, albo ktoś wie jaki to ma rozkład BTW?

Hard work & dedication

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Jeden zad ma 10% tłuszczu, dugi 25%...gdzie btw do mięsa, ludzie. To się na oko ocenia

Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-01-31 17:06:42

Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-01-31 17:07:10
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 2619 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 36108
No oczywiście, że na oko, ale można przyjąć pewne średnie wartości, tak jak to jest zrobione chociażby na nutritiondata, czy gdziekolwiek indziej.

Hard work & dedication

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

Wiecej