SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

TABELE WARTOŚCI ODZYWCZYCH- WIARYGODNOŚC ... problem

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 810

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 34 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2444
Witam , konkretnie chodzi o zawartość tłuszczu w karkówce PO USMAŻENIU , ILE W KOŃCU MA KARKÓWKA PIECZONA gr tłuszczu w 100 gramach ? GDYBY TABELE WARTOŚCI ODŻYWCZYCH BYŁY WIARYGODNE to bym nie pytał na tym forum
jedna strona podaje że po upieczeniu tłuszczy jest 10 gr http://kalkulatorkalorii.net/kalkulator-kalorii/530-100-wieprzowina karkowka
jeszcze inna podaje że karkówka pieczona posiada 37 gr tłuszczu ,
a jest i taka które podaje 22 gr

to jak to jest w końcu ? Dla mnie jest różnica między 10 a 22 a 37 gr
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 679 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 5991
(10+22+37)/3 = :D

makro sie liczy!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294221
jest to trudne do określenia gdyż :
1. różna zawartość tłuszczu jest w różnych karkówkach, może być to różnica nawet 10-15 %
2. smażenie smażeniu nie równe, i w związku z tym, odpowiednio dłuższe i ''intensywniejsze'' smażenie zmniejsza proporcje makroskładników

najlepiej jest po po prostu liczyć mięso przed obróbką, i najlepiej, żeby wartościowość była na etykiecie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 67 Napisanych postów 4463 Wiek 35 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 78211
według mnie to wszystko jest bardzo orientacyjne - po pierwsze samo surowe mięso może mieć różną zawartość tłuszczu, a po drugie przecież też jest różnica jak smażysz/pieczesz. Tak na chłopski rozum - jeżeli długo obrabiasz ale w niższej temp to więcej się wytopi niż jak tylko zetniesz białko.

Jeśli chcesz - znajdziesz sposób, jeśli nie - znajdziesz powód.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Proszę o wskazówki- redukcja

Następny temat

Ćwiczenia do diety

WHEY premium