SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

ODCHUDZANIE - POJEDYNCZE PYTANIA CZĘŚĆ III.

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 215968

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294222
białko w każdym źródle ulega mniejszej bądź większej degradacji, w zależności i długości obróbki termicznej, a szczególniej podczas smażenia. Ciężko określić ile, bo dużo czynników na to wpływa, ale około 10% strat.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 181 Wiek 41 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2956
dzieki. czyli na 4 jajka[26g bialka] strata wyniesie tylko 2,6 g. mam jeszcze jedno-z powodu braku czasu, czy moge przyjac okolo 50g bialka na raz? to bedzie potreningowa salatka z mozarelli light 2x125g z pomidorem i oliwkami, z sokiem z wit. A C E. no i co z sodem- 0.3g na 100g czyli 7.5mg w jednym posilku. czy moge na stale wrzucic mozarelle do jadlospisu?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294222
Mozzarella jest bardzo dobrym serem podpuszczkowym zawierajacym sporo białka, i dużo wapnia, który często występujący deficyt, ale też zawiera dużo tłuszczu, więc musisz to uwzględniać w diecie.
Możesz zjeść 50 g na raz, no chyba że masz problemy z nerkami
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 155 Napisanych postów 18766 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 78763
mozarella light zawiera <10% tłuszczu, nie przesadzajmy.

50g - spokojnie, jesli cwiczysz to organizm poradzi sobie z tym, nie wierzcie w mity "max 390g/posiłek"
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 181 Wiek 41 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2956
oprocz astmy nic mi nie dolega. tluszczy akurat malo spozywam a moja ma 8.5g na 100g wiec nie jest zle. gdzie moge znalezc omega3 i 6? wiem, ze w rybach i z omega6 maja byc w stosunku 1do4. czy maja wlasciwosci odchudzajace?-jestem na redukcji i dopiero ukladam sobie diete i musze przyznac, dieta wysokobialkowa jest mega-schudlem w 1.5miesiaca 5,5kg

Zmieniony przez - mua123 w dniu 2014-06-19 19:49:40
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 155 Napisanych postów 18766 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 78763
o o6 bym sie nie martweił, o3 - tłuste ryby(najlepiej nie-hodowlane), len i olej lniany, orzech włoski i orzechy włoskie, suplementy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 181 Wiek 41 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2956
dzieki. a maja/ma wlasciwosci odchudzajace?-o3. czy moze wplyw na miesnie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294222
Omega -3 mają działają wielopłaszczyznowo.
Mają zdoloność wiązania kwasów tłuszczowych więc mają raczej potencjał odchudzający w tym ujęciu oraz istnieją silne dowody naukowe, że spożycie kwasów tłuszczowych omega-3 wiąże się z obniżeniem poziomu trójglicerydów we krwi. A ponadto
- hamowanie agregacji (zlepianie się płytek krwi) i adhezji (przyleganie płytek krwi do ściany naczynia);

- pozytywne oddziaływanie na wątrobę (odtłuszczanie jej);

- wspomaganie procesów trawiennych (stymuluje lepszą przemianę materii);

- skuteczne przeciwdziałanie miażdżycy, zawałów serca i chorobie nadciśnieniowej (choroby te są przyczyną około połowy zgonów w Polsce);

- redukcję tkanki tłuszczowej oraz hamowanie powstawania nowej;

- zapobieganie i wspomaganie leczenia nadpobudliwości dziecięcej (zespół ADHD);

- łagodzenie objawów menopauzy;

- wspomaganie przy leczeniu depresji, schorzeń mózgu oraz układu nerwowego.

Zmieniony przez - popuri w dniu 2014-06-20 10:15:16
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 155 Napisanych postów 18766 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 78763
o o3 mozna prace doktorskie pisac, poczytaj
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 27 Napisanych postów 688 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 15338
Jeszcze wracając do utraty białka podczas obróbki - załóżmy, że 100g w postaci surowej zostanie poddane obróbce, traci to wspomniane 10%, czyli 10g, zostaje mi 90g, tzn. że powinienem przygotować odpowiednio więcej mięcha żeby było faktycznie dostarczone te 100g?
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Proszę o pomoc :)

Następny temat

Co jeść na nocną zmiane?

WHEY premium