Wszystko ma znaczenie dla jakości a w przypadku Kiełbaski,który "tłuszczu ma pod kokardę" tym bardziej.Ta sama ilość kalorii przy większej ilości posiłków,spowoduje znacznie mniejsze obciążenie układu,dużo lepszą przyswajalność dla masy mięśniowej,przyspieszenie tempa metabolizmu,mniejsze wahania cukru we krwi.Dla osób otyłych to są kluczowe sprawy.Białko na redukcji powinno być na nieco wyższym poziomie a ograniczona podaż łatwo dostępnej energii(mimo,że
białko i węglowodany mają tę samą ilość kcal. z 1g,to przekształcenie nadmiaru białka w energię jest dla organizmu trzykrotnie wiekszy wydatek energetyczny-spali trzy razy więcej kalorii niż podczas "utylizacji" węglowodanów).Podejdź do odchudzania z głową a nie zasilisz szeregów głupców na których "dieta nie działa".
Sery,to nie jedyne a już na pewno nie najlepsze źródła białka.Mają zastosowanie w diecie "masowej",natomiast powodują gromadzenie śluzu i wody pod skórą.Laktoza zawarta w produktach mlecznych,powoduje,że wygląd jest miękki,budyniowaty i rozlazły.Wystarczy spojrzeć na niemowlęta,dla których laktoza jest podstawowym źródłem energii.
Zmieniony przez - BodyLine w dniu 2014-05-01 08:29:19