To jak mam 500g szynki , upiekę ją i dopiero po obróbce dodaję do miski (łopatologicznie do mnie trzeba wiem) :D
...
Napisał(a)
:D to mięso z ud kurczaka wyliczyć dopiero po upieczeniu tak? Dobrze rozumiem? Bo na surowo to raczej ciężko będzie oskubać udo
To jak mam 500g szynki , upiekę ją i dopiero po obróbce dodaję do miski (łopatologicznie do mnie trzeba wiem) :D
To jak mam 500g szynki , upiekę ją i dopiero po obróbce dodaję do miski (łopatologicznie do mnie trzeba wiem) :D
...
Napisał(a)
Powinnaś wszystko ważyć przed obróbką, chyba, że masz wyszczególnione np. gotowana marchewka, albo szynka gotowana. Ja uda ważę przed i potem odliczam kości, które zostaną, ale zastanawiam się właśnie, czy to mięso z ud kurczaka w dzienniku to autor mał na myśli faktycznie przed obróbką, czy już po.
Masz wieprzowina, szynka surowa - to chodzi o mięso chyba, a jak masz szynka kanapkowa, wieprzowa, wołowa to już chyba po obróbce.
Zmieniony przez - porandojin w dniu 2014-02-05 15:15:13
Zmieniony przez - porandojin w dniu 2014-02-05 15:19:14
Masz wieprzowina, szynka surowa - to chodzi o mięso chyba, a jak masz szynka kanapkowa, wieprzowa, wołowa to już chyba po obróbce.
Zmieniony przez - porandojin w dniu 2014-02-05 15:15:13
Zmieniony przez - porandojin w dniu 2014-02-05 15:19:14
...
Napisał(a)
Isthar:D to mięso z ud kurczaka wyliczyć dopiero po upieczeniu tak? Dobrze rozumiem? Bo na surowo to raczej ciężko będzie oskubać udo
To jak mam 500g szynki , upiekę ją i dopiero po obróbce dodaję do miski (łopatologicznie do mnie trzeba wiem) :D
udo wazysz przed upieczeniem, zjadasz i wazysz kosci (odejmujesz od wagi uda i t a wartośc podajesz w dziennku) - nauczysz sie na oko oceniac, bo to nie apteka i 3-5 g nie robi az takie róznicy 9zreszta wartosci sa podane oreintacyjnie, bo jeden kawałek tego samego miecha moze byc chudzy, drugi tłustszy i juz maja inne wartosci)
szynka masz 500 g przed i np 400 gram po , wiec zjadasz upieczonego np 100 g, a w dziennki wpisujesz 125 g (bo podajesz wage kawałka przed obróbką)
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
byłam w sklepie i kupiłam naturalny danon , ma 3g tłuszczu na 100g to lepszy niż tamten czy jeszcze nie ten?
Dzisiaj przeszłam w dzień 2km i teraz wróciłam z marszu 6,6km czyli łącznie dzisiaj około 8,6km
Dzisiaj przeszłam w dzień 2km i teraz wróciłam z marszu 6,6km czyli łącznie dzisiaj około 8,6km
...
Napisał(a)
globalnie i generalnie lepsze sa produkty w ktorych proces przetworzenia jst najmniejszy tak dokladnie sie czepiając żaden jogurt kupny, zadne kupne mleko nie spelnia tego wymogu, a jedynie domowy na mleku prosto od krowy wypasanej, ale poniewaz dostep do takiego dobra jest ograniczony to trzeba zadoalac sie tym co jest
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
trzymam się rozkładu od obli
ćwiczę od Poniedziałku do Soboty codziennie 30DS , Niedzielę będę nadrabiać dodatkowymi 2woma dniami na każdy lvl.
Wiem że to za wcześnie ale widzę już zmiany w ciele i jakiś postęp , brzuch podnosi się do góry (minimalnie widać różnicę ale widać ! :D )
Mam problem z okresem , spóźnia się już miesiąc :/ (w ciąży nie jestem)
No i zastanawiam się jak mogę pomóc rozstępom czerwonym aby zmniejszyć ich zabliźnianie się ?
ćwiczę od Poniedziałku do Soboty codziennie 30DS , Niedzielę będę nadrabiać dodatkowymi 2woma dniami na każdy lvl.
Wiem że to za wcześnie ale widzę już zmiany w ciele i jakiś postęp , brzuch podnosi się do góry (minimalnie widać różnicę ale widać ! :D )
Mam problem z okresem , spóźnia się już miesiąc :/ (w ciąży nie jestem)
No i zastanawiam się jak mogę pomóc rozstępom czerwonym aby zmniejszyć ich zabliźnianie się ?
Poprzedni temat
Problem
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- ...
- 58
Następny temat
REDUKCJA BLONDYNY
Polecane artykuły