Bo świńskie mięso nie jest zbyt zdrowe, jest tłuste i ma w sobie to co świnia nie da rady wydalić - są zdrowsze źródła białka a poza tym on ma połowę tłuszczów z całego dnia z tej całej karkówki ... ale wolna wola.
Więc jak już je to bynajmniej nie "na zdrowie"...
Szacuny
6256
Napisanych postów
75964
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754464
Stosowanie mleka rzeczywiście większego sensu nie ma i lepiej dać np jogurt, ale wieprzowiny bym nie eliminował z diety. Schab, szynka, czasami karkówka, jak najbardziej ok. Szczególnie, że nie każdego stać na wołowinę.
Szacuny
2586
Napisanych postów
29969
Wiek
42 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
200205
MaxMad
solaros
MaxMad
Karkówkę bym odpuścił ... mleko 3.2 % również.
bo?
Bo świńskie mięso nie jest zbyt zdrowe, jest tłuste i ma w sobie to co świnia nie da rady wydalić - są zdrowsze źródła białka a poza tym on ma połowę tłuszczów z całego dnia z tej całej karkówki ... ale wolna wola.
Więc jak już je to bynajmniej nie "na zdrowie"...
MaxMad
Mleko to temat rzeka ... 3.2 % ???
skąd masz takie sensacje dot. świni ?
a o mleku wyjaśnij,proszę.....
poczytaj wypowiedzi ludzi którzy się naprawdę znają,a nie IFBBPRO na tydzień przed startem czy jakis naukowców co według nich kopyta nam urosną
szklanka mleka nikomu krzywdy nie zrobiła [jelsi ktos trawi laktozę]
i na masie i na redukcji
Cały karton (1-2litry) nie koniecznie wskazany,czy nawet odradzany,ale szklanka [200-300ml] do shake'a albo po treningu - nie dość że nie jest zła - to jeszcze może byc pomocna!
Zmieniony przez - solaros w dniu 2013-11-16 14:49:24
"Cóż jest trucizną? Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!". BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html
Szacuny
2586
Napisanych postów
29969
Wiek
42 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
200205
dokładnie.
Do tego w dzisiejszych czasach - jeśli nie masz od 'dziadka' czy sam nie hodujesz - nie masz pewności czym jest mięcho faszerowane.
Wystarczy wpisac w gógle - ukochanego przez wszystkich prawdziwych bodybuilderów kurczaka:
kurczak a doksycyklina czy zeranol,moksyfloksacyna,aureomycyna, bacytracyna, streptomycyna, penicylina itd.
'To tylko mała cząstka tego, czym karmione są np. kurczaki i indyki.'
I wyjdzie co w piersi siedzi.
Tak więc nie jest tak że kurczak czy piersi z kurczaka są mega zdrowe i lepsze niż inny rodzaj mięsa bo nic się nie stanie.
Takie czasy że nie mamy pewności co jest w środku.
A będzie coraz gorzej.
...i nie chodzi tylko o kurczaka,ale o każdy rodzaj mięsa.
A jeśli mięso stale w danym sklepie jest tanie,o wiele tańsze niż w innych sklepach - to juz powinno dać coś do myślenia.
Im taniej tym gorsza jakość,więcej chemii,więcej dodatków nie koniecznie zdrowych.
Zmieniony przez - solaros w dniu 2013-11-16 15:22:55
"Cóż jest trucizną? Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!". BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html
Szacuny
11148
Napisanych postów
51557
Wiek
30 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
A mnie zastanawia takie coś. Co stałoby sie jeżeli wszystkie źródła białka w diecie (mięsa, nabiał, jaja, podroby) zamienilibyśmy na proch tj; odżywke białkową. Przykładowo zbilansowana dieta i rano owsianka + białko z odzywki, po treningu ryż + białko z odzywki i tak dalej. Ma ktoś zdanie? Oczywiśnie nie uwzględniając aspektu zdrowotnego.
Zmieniony przez - schnapik w dniu 2013-11-16 15:24:16
Szacuny
6256
Napisanych postów
75964
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754464
schnapik
A mnie zastanawia takie coś. Co stałoby sie jeżeli wszystkie źródła białka w diecie (mięsa, nabiał, jaja, podroby) zamienilibyśmy na proch tj; odżywke białkową. Przykładowo zbilansowana dieta i rano owsianka + białko z odzywki, po treningu ryż + białko z odzywki i tak dalej. Ma ktoś zdanie? Oczywiśnie nie uwzględniając aspektu zdrowotnego.
Zmieniony przez - schnapik w dniu 2013-11-16 15:24:16
Spytaj Konia. On ma w tym doświadczenie
Zmieniony przez - domer w dniu 2013-11-17 11:41:30